Apple’ın uzun zamandır eleştiri aldığı Lightning konektörü, iPhone 14 serisinde yer alacak. Fakat Apple, USB 2.0 yerine USB 3.0 tabanlı Lightning teknolojisine de sahip olabilir.

Apple, giriş seviyesi iPad modeli ve iPhone cihazları dışında, neredeyse her popüler akıllı cihazında USB-C’ye geçmiş durumdadır. Uzun zamandır iPhone’da USB-C teknolojisini kullanmaması sebebiyle eleştirilen Apple, Avrupa Birliği’nin de baskısı da  vardır. Fakat elde edilen bilgilere göre Apple, iPhone 14 serisinde Lightning konektörünü kullanmaya da devam edecekler. 

iPhone 14 Pro, Lightning konektörü ile sunulabilir

iDropNews, birden fazla anonim kaynaktan elde edildiği üzere Apple’ın iPhone 14 serisinde USB-C’ye geçmeyeceğini de duyduğunu dile getirdi. iDropNews’a göre Apple, iPhone 14 serisinde Lightning girişini kullanmaya devam edecek fakat iPhone 14 Pro modellerinde USB 3.0 tabanlı Lightning teknolojisine geçmesi de bekleniyor. 

6 8

Normal şartlarda ise Lightning girişi, USB 2.0 teknolojisini taban alıyor ve maksimum olarak 480Mbps transfere izin veriyor. Fakat Apple, 2015 yılında tanıttığı iPad Pro modelinde USB 3.0’ı temel alan ve 5Gbps transfere izin veren Lightning girişi de yer alıyor. Görüldüğü üzere Apple, iPhone 14 Pro modellerinde de aynı teknolojiyi kullanması bekleniyor. Avrupa Birliği, bir süredir USB-C’yi akıllı cep telefonlarda zorunlu yapmak adına adım adım ilerliyor. Bu yasa doğrultusunda ise Apple, iPhone 14 serisini tamamen portsuz bir şekilde tasarlamayı düşünmüş fakat şu an için bu plandan da vazgeçmiş gözüküyor. Görüldüğü üzere Apple, bu sene de USB-C’ye sahip olmayan iPhone akıllı cihazlar tanıtarak teknoloji dünyasını daha da sinir edecek. En azından USB 3.0 ile 4K video transferi daha kolay bir hal alacak. Konu hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda yeni bilgiler elde edilebilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir