Çin’de salgın nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi iPhone 14 serisinin çıkışını geciktirebilir! İşte detaylar:

Apple’ın parça üreticisi Foxconn, dün iPhone 14 serisinin üretiminde gecikmeleri önlemek için çalışanlarını işe aldığını duyurdu. Çin’deki COVID-19 vakalarının sayısı rekor seviyeye ulaştığı için ülke en zor zamanlardan birini yaşıyor. Salgın nedeniyle birçok eyalette karantinalar büyük fabrikaları da etkiledi.

iPhone 14’ün ekranı çentiksiz olacak

Foxconn, pandemi nedeniyle üretim kıtlığı nedeniyle 2022’nin ilk çeyreğinde tedarik sıkıntısı yaşadı. Fabrikaların kapanması ve kapalı döngü üretime geçiş fabrikaların hızını etkiledi. Foxconn’un iPhone 14 serisinin üretimini hızlandırma girişimleri durdu. Gelin hep birlikte haberin detaylarına bakalım.

Foxconn sokağa çıkma yasağından etkilenmesi iPhone 14 serisini geciktirebilir

iPhone için parça üreten Foxconn, Çin hükümetinin pandemi karşıtı yedi günlük sokağa çıkma yasağı ilan etmesinin ardından işe alımları durdurmak zorunda kaldı. Bu durum nedeniyle önümüzdeki aylarda tanıtılacak olan iPhone 14 serisinin ertelenmesi bekleniyor.

Apple, geçtiğimiz günlerde Çin’deki vaka patlamasının tedarik zincirini etkileyeceğini belirtmişti. Sokağa çıkma yasağı sırasında Foxconn, Zhengzhou fabrikasındaki iPhone bileşenlerinin %80’ini oluşturuyordu.

Bir fabrika uzun süre kapalı kalıp tekrar açıldığında eski düzene dönmek zordur. Bu nedenle tedarikçinin de önemli mali kayıplara uğraması beklenmektedir.

Pandeminin ilk ortaya çıkışına denk gelen iPhone 12 serisinde Apple, teklifi bir ay ertelemek zorunda kalmıştı. Şirket her zamanki düzenine ancak geçen yıl Eylül ayında dönebildi. Ancak kapanma döneminde yaşanan aksiliklere bakıldığında iPhone 14 serisinin çok uzun sürmeyecek bir gecikme yaşadığı görülüyor. Apple henüz bu konu hakkında yorum yapmadı.

Hatırlarsanız şirket bir süre önce Çin’de ardı ardına gelen kapanmalar nedeniyle bağımsızlaşmak için yeni yollar arayışına girmişti. iPhone 14 serisinde yaşanan bir gecikme Apple’ın bu konudaki adımlarını da hızlandırabilir gibi görünüyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir