Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, iPhone 14 serisinde depolama alanını şu ankinin iki katına çıkarmayı hedefliyor. 

iPhone 14 serisinin lansmanına şu an daha bir yıl kadar uzak olunsa da sonraki akıllı cep telefon modelleri ile ilgili sızıntılar ve raporlar daha şimdiden gündemde yer almaya başladı. Bu bağlamda, MyDrivers tarafından hazırlanan yeni rapor ile beraber iPhone 14’ün 2 TB depolama seçeneğinin de olabileceğini gösteriyor. Söz konusu bu yeni rapor, iPhone 14 serisinin, bu yıl kullanıcıların beğenisine sunulan iPhone 13 serisinde halihazırda bulunan maksimum depolama alanının iki katına çıkacağını gösteriyor. Fakat, 2 TB’lık depolama seçeneğinin iPhone 14 Pro modelleri ile sınırlı olması muhtemel olarak görülüyor. 

18 3

Apple, geçtiğimiz günler içerisinde piyasada yerini alan iPhone 13 cihazlarda maksimum depolama alanını iki katına çıkararak 1 TB’lık bir kullanım alanı sundu. Yeni raporlar ise şirketin bununla da kalmayıp gelecek amiral gemisi akıllı cep telefon serisi iPhone 14’te depolama alanlarının yeniden iki katına çıkarılacağını gösteriyor. 2 TB’lık kapasite söz konusu olduğunda ise bu seçeneğin Pro modeller için özel olarak sunulması bekleniyor. Öyle ki, bu yıl kullanıcıların deneyimine sunulan iPhone 13’ün Pro modeli olmayan cihaz 512 GB depolama alanına sahiptir. Bu değerin, iPhone 14 serisinde 1 TB’a çıkarılması beklenenler arasındadır. 

Herhangi bir akıllı cep telefondaki 2 TB depolama alanı çok büyük bir depolama alanı gözüküyor olsa da yaklaşık olarak iPhone akıllı cihazların kamera özellikleri ek depolama alanları gerektirebilir. Örnek vermek gerekirse, halihazırda bulunan iPhone 13 Pro serisi, sadece 256 GB ve üzeri modellerde 30 FPS’de 4K ProRes çekim yapmaya imkan tanıyor. 128 GB iPhone 13 Pro modelleri ise 30 FPS’de 1080p ProRes çekimleri ile sınırlı tutuluyor. Konuyla ilgili son olarak elde edilen bilgilere göre iPhone 14 serisinin yepyeni bir tasarım ve boyut seçenekleri ile kullanıcıların karşısına çıkacağı düşünülüyor. Henüz iPhone 14 hakkında kesin bilgiler söylemek için oldukça erken ancak ortaya çıkan kayda değer bilgiler ışığında iPhone 14 serisinin geniş özellikler sunması bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir