Bu senenin sonlarına Apple’ın tanıtılmasını beklediğimiz iPhone 14 Pro, söylentilere göre önceki nesillerden farklı bir tasarımla geliyor.

Herhangi bir aksilik olmazsa Eylül ayında kullanıcıların karşısına çıkması beklenen yeni nesil iPhone ile ilgili ilk sızıntıları duymaya başladık. Geçtiğimiz hafta ünlü teknoloji yazarı Mark Gurman`dan, iPhone 14`te çentiksiz bir tasarım olacağını söyleyen bir bülten görmüştük. Apple’ın güvenilir sızıntı kaynaklarından biri olan MingChi Kuo da çentiksiz iPhone iddialarını desteklemişti. Yeni yılla birlikte gelen en son söylentiler de iPhone 14 Pro, beklendiği gibi farklı bir tasarımla geleceğini savunuyor.

Şimdiye kadar yayılan söylentiler, çentikli tasarımın hangi varyantta bulunabileceği belirsiz. DylanDKT, şimdiye kadar bahsettiğim analistler kadar güvenilir bir şekilde iPhone 14’te çentiğin kaldırıldığını doğruladı, ancak bunun yalnızca Pro seçeneğiyle kullanıldığını söyledi. DylanDKT’ye göre, ekranın alt kısmında yer alan Face ID sensörü ile Face ID’nin çentiksiz bir tasarımda nasıl çalıştığını da kısaca açıklıyor. Bu, Apple’ın ekran altı kamera sensörünü ilk kez kullanmasıdır. 4 14 inç ve 16 inç MacBook’lar için neredeyse tüm analistlerin tahminleri doğru çıktı.

Şimdiye kadar yayılan söylentiler, çentikli tasarımın hangi varyantta bulunabileceği belirsiz. DylanDKT, şimdiye kadar bahsettiğim analistler kadar güvenilir bir şekilde iPhone 14’te çentiğin kaldırıldığını doğruladı, ancak bunun yalnızca Pro seçeneğiyle kullanıldığını söyledi. DylanDKT’ye göre, ekranın alt kısmında yer alan Face ID sensörü ile Face ID’nin çentiksiz bir tasarımda nasıl çalıştığını da kısaca açıklıyor. Bu, Apple’ın ekran altı kamera sensörünü ilk kez kullanmasıdır.

iPhone 14 fiyatları ne kadar olacak?

4 14 inç ve 16 inç MacBook’lar için neredeyse tüm analistlerin tahminleri doğru çıktı. Şimdiye kadar ondan pek çok başarılı tahmin gördüm, ancak iPhone 14’ün bir çentiği olmadığını düşünmemizin tek nedeni Dylan DKT değil. Şimdiye kadar Bloomberg ve Minchikuo’dan bu iddiayı destekleyen yayınlar gördüm. Bu analistler, Apple hakkında en doğru tahminleri yapanlar olduğu için yeni iPhone modelinin tahminlerle uyumlu olması muhtemel.

Ancak kaynaklar ne kadar güvenilir olursa olsun iPhone 14 Pro’nun çentiksiz çalışıp çalışmayacağını hala kesin olarak değerlendiremiyoruz. Önümüzdeki aylarda telefon tasarımı hakkında daha fazla şey duyacağız ve lansman tarihinde her şey şekillenmeye başlıyor. Her yıl, Eylül ortasında lansmanda yeni nesil iPhone ailelerini görmek için sabırsızlanıyoruz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir