Teknoloji üreticileri Apple ve Samsung yapmış oldukları anlaşma ile iPhone 14 ekranlarını üretecekler. iPhone 14 cihaz serisinde kullanılacak olan OLED ekranlar için Apple, Samsung’a sipariş vermeye başladı. Bu noktada iPhone 14 için Samsung’un Apple’a 80 milyon OLED panel üreteceği iddia ediliyor. Samsung’un uzun bir süredir Apple’a OLED ekran tedariği yaptığı biliniyordu. En büyük OLED ekran tedarikçisi olan Güney Koreli şirketten gelen son bilgilere göre önümüzdeki sonbahar ile beraber çıkması beklenen iPhone 14 için OLED ekran siparişlerini aldığı ifade ediliyor.

Samsung, 80 milyon iPhone 14 OLED ekran siparişi aldı

22

Güney Koreli kaynak olan ETNews’in haberine göre Samsung Display, yakın zamanda çıkacak olan tüm iPhone 14 model serisi için 80 milyon OLED ekran paneli üretmiş olacak. Raporlara göre ise bu OLED panellerin seri üretimi ve dağıtımı için 2022’nin üçüncü çeyreğinde başlaması bekleniyor. Apple’ın yeni iPhone 14 ailesine bakacak olursak modelde iki Pro cihazı ve toplam dört model olması bekleniyor. En yeni iPhone modelleri 6.1 inç ve 6.7 inç olarak iki farklı ekran boyutuna sahip olacak. Hali hazırda bir süredir tedarik işinde olan Samsung’un zaten yeni nesil iPhone serisi için de ekran üretmesi bekleniyordu. Ancak Apple’ın daha önce BOE ve LG gibi şirketlerle de çalıştığı biliniyor.

Güney Koreli kaynaklara göre iPhone 14 ve iPhone 14 Pro Max için 38.17 milyon OLED paneli üretilecek. Kalan 41 milyon OLED panel ise iPhone 14 Max ve iPhone 14 Pro modellerinde kullanılacak. Bugüne kadar gelen iddialara göre iPhone 14 serisinde LTPS-TFT ve LTPO-TFT OLED panellerin yer alması bekleniyordu. Bakalım Eylül ayı ile beraber karşımıza gelecek olan iPhone 14 ailesi ne gibi özelliklere sahip olacak göreceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir