iPhone’nun yeni çıkan modeli iPhone 14 ve iPhone 14 Pro Max’ler bir sorun ile karşı karşıya. Geçtiğimiz haftalarda Thandava Krishna isimli bir iPhone kullanıcısı tarafından 12/9/22 tarihinde telefonunda problem olduğunu gösteren bir paylaşım yayınlandı. Paylaşımda telefon ekranı siyah iken üzerinde yeşil ve yatay çizgiler olduğu görünüyordu. Açıklamasında bazen bir bazen ise birden fazla yatay çizginin olduğunu her zaman değil farklı zamanlarda yaptığını söylüyordu. Thandava Krishna’nın bu paylaşımından sonra farklı iPhone kullanıcılarından da aynı sorunun olduğu ortaya çıktı. Diğer kullanıcılar da sorunun genelde telefon yeni açıldığında ortaya çıktığını anlatan içerikler yayınladı.

iphone 14 ekranlari hatali mi 1

 Şikayetlerin artması üzerine Apple konu ile ilgili araştırmalar başlattı ve sorunun donanım kaynaklı değil yazılım kaynaklı olduğunu açıkladı. Hatanın sebebinin ekran sürücülerinden kaynaklandığını ve donanımsal bir hata olmadığı için güncelleme ile çözülebileceğini açıklayan Apple’ın güncellemeyi ne zaman yapacağı bilinmiyor fakat yakın zamanda yapması bekleniyor. Ayrıca Apple’ın iPhone 14 ve Apple’ın iPhone 14 Pro Max’lerden aldığı tek hata da ekran hatası değil. Ayrıca Apple’ın iPhone 14 ile yayınladığı ve çok beğenilen hatta diğer telefon markalarının da bu özelliği kendi telefonlarında kullanmak için uğraştıkları Dinamic Island özelliğinde de bazı sorunlar var gibi görünüyor. Bazı kullanıcılar telefonlarında bulunan Dinamic Island alanında iz ve yanık oluştuğunu belirten içerikler paylaştılar. Apple ise daha önce böyle bir hata ile karşılaşmadıklarını belirtti.

Bu sorunlar Apple’ın yeni çıkan telefonları yeterince test edilmedi mi? sorusunu akıllara getiriyor. Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir