iPhone 13 kullanıcıları Apple CarPlay üzerinden müzik dinlemek istediklerinden sistemin çöktüğünü dile getirdiler. 

iOS 15 kullanıcıları, Spotify ve iCloud gibi pek çok sorunun ardından şimdi de Apple CarPlay ile ilgili sorunlar da yaşanması gündemde yer aldı. Araç içerisinde müzik dinlemek isteyen iPhone 13 kullanıcıları, CarPlay özelliğinin düzgün çalışmadığını, müzik dinlemek istediklerinde ise sistemin çöktüğünü dile getirdiler.  Apple Destek ve MacRumors Forum kullanıcıları, CarPlay’de bulunan herhangi bir uygulama üzerinden müzik dinlemek istediklerin sistemin çökmesi sorunu ile karşı karşıya geldiler. 

iPhone 13 serisi Apple CarPlay ile uyumsuz

iphone 13teki carplay sistemi coktu

iOS 15 yüklü iPhone 11 ve iPhone 12 ile deneme yaptıklarında bu sorun ile karşı karşıya geldiklerini dile getiren kullanıcılar, cihazlarını bir kere eşleştirmeyi denediklerini ve herhangi bir sonuç alamadıklarını belirttiler. Söz konusu sorun ile ilgili olarak Twitter platformunda da pek çok şikayet vardır. Hem kablolu hem de kablosuz bağlantı kısmında çeşitli sorunlar ile karşılaştıklarını belirten iPhone 13 kullanıcıları, Brandon Charnovesky adlı Twitter kullanıcısı Apple’ın destek hesabını etiket yaparak, “Neden iPhone 13 Pro Max cihazım ile müzik çalmaya çalıştığımda CarPlay duruyor? Başka araçlarda da denedim, cihazımı sıfırladım ve ayarları eski haline döndürdüm ancak hiçbir sonuç alamadım. Bunun en kısa sürede düzeltilmesi gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.

Bazı kullanıcılar söz konusu bu sorunun Apple Müzik ayarlarındaki ekolayzır sekmesinde bulunan Late Night özelliğinin kapattıklarında sorunun çözüldüğünü dile getirdiler. Bir kaç kullanıcı ise ağ ayarlarını sıfırlayarak sorunu ortadan kaldırdıklarını belirtti. Şu an için Apple tarafından sorun ile ilgili olarak resmi bir açıklama yapılmadı. Bir sonraki iOS 15 güncellemesinde CarPlay, Spotify ve iCloud ilk aşamada olmak üzere pek çok hatanın da ortadan kaldırıldığı düşünülüyor. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için sadece bunlarla kısıtlıdır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir