Apple yeni iOS 14.2.1 güncellemesini herkes için dün gece itibariyle yayınlandı. Yeni güncelleme ile beraber iPhone 12 mini gibi modellerde yaşanan ekran kitlenemsi gibi problemlerde giderilmiş oluyor. Apple’ın son nesil amiral gemisi modeli olan iPhone 12 ailesinin en küçük boyutlu modeli olan iPhone 12 mini cihazı da bulunuyor. Bu söz konusu modeli kullanan kişilerde ise kilit ekranının tepkisiz kaldığı şikayetleri artmıştı. Diğer yandan telefonlarda bazı başka problemlerde yaşanıyordu. Apple ise bu sorunlarını çözmek adına iOS 14.2.1 güncellemesini yayınlandı. Bu güncelleme ile beraber başta ekran kilitleme sorunu olmak üzere birçok sorunun çözümü getiriliyor. Ayrıca bazı yeniliklerin de geldiği ifade ediliyor.

iOS 14.2.1 güncellemesi ile sorunlar düzeliyor

1 1605863736

Yeni güncelleme MMS mesajlarının teslim edilememesi problemini ortadan kaldırıyor. iPhone ses modellerinde yaşanan problemlerde kaldırılıyor. iPhone 12 mini ekranlarının tepki vermeyerek kilitlenme sorunu da güncelleme ile giderilmiş oluyor. Yeni modeller birçok testler yapılarak pazara sürülse de, yinede bazı sorunlar ortaya çıkabiliyor. Apple ise hızlı bir şekilde geri dönüş sağlayarak güncellemeler ile sorunları kısa sürede çözmeyi hedefliyor. iPhone 12 mini modelinde 5.4 inç büyüklüğünde Super Retina XDR OLED bir ekran bulunuyor. Model pil ömrü ile eleştirilse de, tercih edilmeye devam ediliyor. Kullanıcıların dokunma hassasiyeti sorunları ve kilit ekranında algılamama sorunu sonrasında Apple iOS 14.2.1 ile beraber bu sorunları tamamen gideriyor.

Apple’dan yapılan resmi açıkalamaya göre iPhone 12 mini modelinin başlangıç fiyatı 64 GB için olan 699 dolar olurken iPhone 12 için ise 64 GB 799 dolar olarak görüyoruz. iPhone 12 Pro için 128 GB 999 dolar, iPhone 12 Pro Max ise 128 GB için 1099 dolardan başladığını görüyoruz. Modellerin Türkiye fiyatı belli olmazken 4 Aralık tarihinde satışa çıkacağı söyleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir