Apple’ın üst çerçeve bölümünde iPhone X serisi ile beraber yeniliğe gitmesi ve çentik tasarıma geçiş yapması, üst bildirim barını oldukça daralttı. Durum böyle olunca ise serinin son ailesi olan iPhone 11 için de aynı durum söz konusu oldu. Bu bildirim alanının daralması ise durum pil yüzdesinin görüntülenmesini engelliyor. Ancak buna karşılık yine de iPhone 11, 11 Pro ve 11 Pro Max modellerinde pil yüzdesini açabilirsiniz. Gelin şimdi sizlere bu içeriğimizde iPhone 11 Pro Max pil yüzdesi nasıl açılır? Sorusunun cevabına detaylıca bakalım.

Yöntem 1 – Denetim Merkezi’nde görüntüleme

2 1595677470

iPhone cihazınızın pil yüzdesini kontrol etmenin en kolay yollarından birisi Denetim Merkezi oluyor. Bunun için pil simgesinin yer aldığı ekranın sağ alt köşesinden aşağı doğru kaydırma işlemi gerçekleştirin ve denetim ekranı bölümünde eklemiş olduğunuz pil yüzdesini görebileceksiniz. Bunu yaptıktan sonra iPhone 11 cihazınızın pil yüzdesini ana pil simgesinin hemen yanında görüntüleyebilirsiniz.

Yöntem 2 – Pil Widget’ını kullanmak

iPhone 11 cihazınızın pil yüzdesini “Piller” widget’ı üzerinden de kontrol edebilirsiniz. Bunun için ise kilit ekranında yada ana ekranın ilk sayfasından kaydırarak Bugün Görüntüsü bölümüne gelin. Burada Piller widget’ı yok ise en alta inerek “Düzenle”ye girin. Daha sonra widgetler arasında Piller widget’ını ekledikten sonra iPhone 11 pil yüzdenizi kolay bir şekilde görebilirsiniz. Ayrıca bu widget ile AirPods ve Apple Watch gibi başka bağlı cihazlarınızın da pil yüzdesini görebilirsiniz.

Yöntem 3 – Siri’ye sorun

Apple’ın sesli asistanı olan Siri’ye “iPhone’umun pil yüzdesi nedir?” sorusunu yönelterek iPhone 11 cihazınızın ne kadar bataryası kaldığını öğrenebilirsiniz.

Yöntem 4 – Şarja takın

Yukarıdaki işlemler haricinde yapabileceğiniz bir başka yöntem ise iPhone cihazınızı şarja takarak ekranda geçerli pil yüzdesini görebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir