Vision Pro ve iOS 17 son zamanlarda Apple’ın ve kullanıcıların odak noktası olmaya devam ediyor. Ancak unutmamak gerekir ki iPad’in kullanımı da çok yaygın durumda ve iPadOS 17 de tanıtıma sunuldu. Öğrenciler tarafından en çok ilgi gören cihaz olan iPad’lere yeni gelecek olan güncellemeler de onları oldukça yakından ilgilendiriyor. 

iPadOS 17 işe yarar iki yenilik sunuyor

1. Stage Manager (Sahne Yöneticisi) Güncellemesi

Apple, geçtiğimiz yıl iPadOS 16 ve macOS Ventura’nın bir parçası halinde çoklu görev yapmanın yeni bir yolu olarak Stage Manager’ı kullanıcılara ve bekleyenlerin tanıtımına çıkardı. Apple, Stage Manager’a bu yıl WWDC’de iPadOS 17‘nin tanıtılması esnasında yalnızca kısa bir söz vermiş olsa da, değişikliklerin aslında düşünüldüğünden oldukça iyi olduğu ortaya çıktı.

En büyük değişikliklerden birisi, iPadOS 17’nin Stage Manager ile pencereleri düzenleme işlemi yaparken ve yeniden boyutlandırırken kullanıcılarına çok daha fazla özgürlük vermesi oldu. Hâlâ Mac’teki gibi fazlaca özgürlük olmasa da, Stage Manager’ın ilk sürümüne göre yapılan yeniliklerle çok daha iyi bir sistem olduğu kesin gözüküyor. Ayrıca çakışan pencereler için çok daha fazla esneklikte gözle görülür şekilde fark ediliyor.

Mevcut çalışma alanınıza anında pencere eklemek için uygulama simgelerini Shift tuşuna basarak tıklayabilirsiniz. iPadOS 17’de Stage Manager’da yapılan değişiklikler kesinlikle dikkat çekici ve başarılı gözüküyor. Stage Manager özelliğini kullanmayı düşünmeyen birçok insan artık kullanmaya kararı alabilir. Eylül’de çıkacak olan ana sürüme kadar Apple’ın bu özelliği geliştirme açısından oldukça fazla vakti var.

Apple'ın OLED ekranlı MAC ve iPad modelleri için tarih belli oldu

2. Etkileşimli ana ekran widget’lar özelliği

Apple, iPadOS 15 ile iPad’e ana ekran widget’larını getirdi ve şimdi iPadOS 17 ile bu widget’lar daha da interaktif hale geliyor. Yeni güncellemeyle birlikte widget’lar üzerinde uygulamayı açmadan işlemler gerçekleştirebileceksiniz. Örneğin, müzik çalma gibi aktiviteleri widget’lar aracılığıyla doğrudan yapabileceksiniz, ilgili uygulamayı açmanıza gerek kalmayacak.

Ayrıca, kilitleme ekranına da widget’ları ekleyebileceksiniz, böylece günlük işlerinizi daha kolay yönetebileceksiniz. Örneğin, yapılacaklar listesini widget’lar üzerinden kontrol edebileceksiniz. Bu özellik, iPadOS 17’nin en iyi yeniliklerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir