Android Dev Summit etkinliği kapsamında gelecek olan dönem planlarını geliştiricilere aktaran Google, geniş ekranlara özel olan Android 12L sürümünün duyurusunu yaptı. 

Android Dev Summit etkinliği kapsamında yeni dönem planlarından söz eden Google, geniş ekranlı olan cihazlar ve tabletler için Android 12L sürümünü resmi olarak duyurdu. Geçtiğimiz aylardan bu yana tablet piyasasına yeniden döneceği ve iPad ile rekabet etmeye hazırlandığını dile getiren Google’dan bu şekilde ilk hamle gelmiş oldu. Android 12L ile beraber, katlanabilir akıllı cep telefonların kullanışlılığını da daha da artacaktır. 

Android 12L ile geniş ekranlı cihazlar daha popülerdir

20 9

Önceki dönemler içerisinde geniş ekranlı olan akıllı cep telefonlar, tabletler ve katlanabilir akıllı cihazlar için Android’i optimize edememesi ile eleştirilen Google’dan beklenen hamle sonunda geldi. 600 dp ve üzerinde tüm cihazlardaki kullanıcı deneyimi artırması ve daha kullanışlı bir deneyimi sunmak adına planlanan Android 12L resmi olarak duyuruldu. Yeni bir dönem içerisinde Android’in tüm görsel öğeleri, geniş ekranlar için daha kullanışlı bir hal alacak. Google tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, Android 12L’in yeni bir Android sürümü olarak görülmemesi gerektiği ve işletim sistemini geniş ekranlarda daha iyi bir hale getirilebilecek bir özellik olarak dile getirildi. Android 12L’in ilk dikkat çeken özelliği ise iPadOS’takine oldukça benzer bir menü çubuğudur.

Ekranın üst kısmına yerleştirilen küçük bir logoyu ekranın ortasına almaya yardımcı olmanın yanı sıra bölünmüş ekran özelliği de sunulacak. Kullanıcılar, oldukça pratik bir şekilde aynı ekran üzerinden farklı işlemler yapabilecek. Google bu özelliğin daha önce de Android cihazlarda yer aldığını fakat artık çok daha hızlı ve pratik bir şekilde erişilebilir hale getirildiği söylendi. Google, bu yeni özellik ile beraber Android’de yer alan tüm uygulamaların bölünmüş ekran desteğine sahip olacağını da belirtildi. 

19 14

Google, Android 12L Developer Preview sürümünün bugün içerisinde sunulacağı belirtildi. Bununla beraber, Android için yeni bir yazılım geliştiren kullanıcılar için Android 12L emültaörü de kullanıcıların beğenisine sunuldu. Yayınlanan sürüm aynı zamanda Android Studio desteğine de sahip olacak. Son olarak ise Google, Android 12L’ın yalnızca tabletlere ve katlanabilir akıllı cep telefonlara özgü olmadığını, yeni dönem içerisinde ilk olarak Pixel 6 ve Pixel 6 Pro kullanıcılarının da beğenisine sunulacağı dile getirildi. Buna karşın ise geniş ekranlı olmayan akıllı cihazlar, yeni işletim sisteminin pek çok özelliğinden de faydalanamayacak. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için sadece bunlarla kısıtlıdır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir