Apple Insider’da yer alan yeni bir rapora göre, iPad’de verimliliği arttıracak yeni geliştirmeler yapılacak. Raporda cihaza klavye gibi donanımların bağlı olması halinde iPadOS uygulamalarının tam ekranda açılmanın yanı sıra Hızlı Notlar gibi kayan pencerelerde açılabileceği belirtildi.  Bölünmüş ekran deneyimini 2010 yılından beri geliştirmeye devam eden Apple, her uygulama için sorunsuz tam ekran deneyimini de sunmaya başlamıştı.

Yeni Hedef iPad Verimliliği

Son yıllardaki iPad için verimliliği ve üretkenliği arttırmak adına çalışmalar yapan Apple için bir sonraki hamle, kayar pencere deneyimi olacak. Masaüstü sürüm ile yakınlaştırılmak istenen işletim sistemi için bağımsız pencere denetimlerinin geliştirilecek olması, önemli bir kilometre taşı olarak kabul edilecek. Bunun için akıllı bir sistem geliştiren Apple, uygulamaları varsayılan olarak tam ekran açmaya devam edecek. Ancak iPad’in klavyeye ve benzer donanımlara bağlı olduğu algılandığında tam ekran uygulamalar otomatik olarak küçülecek. Bu sayede kullanıcıların daha fazla pencereye ekranda yer vermesi ve özel çalışma alanları oluşturması da mümkün olacak.

Yeni özelliği iPadOS 16’a dâhil olup olmayacağı henüz açıklanmadı. Ancak özelliği M1 iPad’e özel olması bekleniyor. M1 iPad Pro ve iPad Air 5’i geliştirme aşamasında olan Apple için iddialar bu yönde. Bu bakımdan Haziran ayı içerisinde yapılacak tanıtımlarda bu yeni özelliğe de yer verilebilir.

Apple, OLED Ekranları Kullanacak

iPad’de yapılacak değişikliklere ek olarak Apple için OLED ekran kullanımına yönelik de yeni bilgiler gündeme geldi. Raporlara göre Apple bu yıl BOE panellerini daha fazla kullanılacak. Sichuan’daki B16 fabrikasında 8.6 nesil (2250x2600mm) OLED panel üretim hattı kuracak BOE, bu hatta Apple için özel paneller üretecek. Bu durum ise BOE’nin 2022 yılındaki OLED satışlarının yaklaşık yüzde 70 artmasını sağlayacak.

Samsung, LG ve Apple için 6. nesil OLED ürünlerini geliştirerek beğeni kazanan şirket, bu alandaki varlığını arttırmak adına teknolojiyi bir sonraki adıma taşımaya hazırlanıyor. Çift katmanlı tandem OLED teknolojisini test eden şirket, oluşturacağı yeni üretim hatlarıyla birlikte seri üretime geçecek. Büyük ekranlı cihazlar için daha önemli görünen ekran parlaklığını ve ekran ömrünü iyileştirmek için yeni bir teknoloji olarak kabul edilen yeni paneller, cep telefonları ve iPad gibi tabletlerde de performansı iyileştirecek.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir