Bildiğiniz üzere teknoloji devi Apple, her ürettiği akıllı cihaz ile beraber kullanıcıların dikkatini çekmeyi başarıyor. Fakat şöyle bir sorun var ki, iPad Pro kullanıcıları bir kaç ay içerisinde cihazlarının dokunmatik ekranlarında gecikme ve kullanım anında algılama sorunları yaşadıklarını belirtti. Cihazlarda yaşanan bu problemlerin yazılımsal mı yoksa donanımsal mı olduğu hakkında çeşitli soru işaretleri mevcuttur. 

Şöyle ki, gerek kişisel gerek iş yaşantımız için kullandığımız bir çok akıllı cihaz artık dokunmatik ekran özelliğine sahip oldukları için, ekranın hassasiyeti genel kullanıcı deneyimi etkileyen en önemli faktörler arasındadır. Apple tarafından üretilen iPad Pro, son derece kaliteli bir ekran ile karşımıza çıkıyor ancak elde edilen bilgiler kullanıcıların dokunmatik ekran konusunda şikayetçi olduğu yönünde. Cihazın erkanında bulunan dokunmatik kontroller zaman zaman kullanıcıya çeşitli sorunlar çıkarıyor ve kullanım esnasında gecikme sağlıyor. Bu durumda elbette ki kullanıcıların keyfini kaçıran sorunlar arasında yer alıyor. 

7 1566898207

Yazılımsal sorun yaşanıyor olabilir

Birkaç aydır kullanıcı tarafından gelen dokunmatik ekran sorunu, iPad Pro adlı cihazın dokunmatik ekranının kullanım esnasında geç cevap vermesi ya da dokunma esnasında tepkisiz kalması olarak şikayette bulunuyor. Cihazın geliştirici Steve Troughton-Smith, söz konusu bu sorun ile ilgili attığı tweet’lerde özellikle de yoğun kaynak kullanımı yoğun kaynak kullanımı yapan uygulamaların iPad’in dokunmatik ekranı üzerinde olumsuz bir tepki yarattığının altını çizdi. Yaşanan bu sorunun geçici çözümü ise cihazı yeniden kapatıp açmaktan olarak belirlendi. Şu an için hiç bir kullanıcının yaşanan sorunun donanımsal mı yoksa yazılımsal mı olduğu hakkında bir fikri yoktur. 

Cihazın geliştiricisi Steve Troughton-Smith, ilginç bir şekilde dokunmatik ekranın kullanım esnasında algılanmadığı durumlar içerisinde Apple Pencil’in sorunsuz çalıştığını dile getirdi. Sorun karşısında bazı iPad Pro kullanan kişiler cihazlarını değiştirmeyi başardılar fakat söz konusu bu sorunun yeni üretilen cihazlarda da yaşandığı belirtiliyor. Söz konusu bu konu ile ilgili teknoloji devi Apple tarafından henüz resmi bir açıklama gelmedi. iPad Pro gibi teknolojik bir cihazın bu gibi bir sorun ile gündeme geliyor olması kullanıcılar rahatsız edecek düzeydir. Gerek kullanımı gerek sunduğu içerikler itibariyle kullanıcıları tatmin eden bu cihazın dokunmatik ekran konusunda sorun çıkarıyor olması son derece rahatsız eden bir durumdur. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir