Eylül ayında düzenlenen özel etkinlikte tanıtımı gerçekleştirilen iPad Mini 6 çoğu kullanıcının favori cihazlarından birisi olmayı başardı. iPad Mini 6 için bugüne kadar çok sayıda tanıtım ve inceleme gerçekleştirirken sizler için iPad Mini 6’nın en iyi 5 özelliğini derledik.

Yeni iPad Mini 6’nın en iyi 5 özelliği ne?

Kuşkusuz iPad Mini 6 ile birlikte Apple pek çok farklı özelliği kullanıma sunmaya başladı. Ekranda yapılan iyileştirmeler, yeni işletim sistemi ile getirilen yeni özellikler iPad Mini 6’da kullanıcıların ilgi alanı ve tercihlerine göre pek çok yeniliği sunmayı başardı. İşte iPad Mini 6’yı eşsiz kılacak en iyi 5 özellik.

Kolaylık sağlayan ekran boyutları ve Apple Pencil desteği

iPad Mini 6, 8.3 inçlik bir ekrana sahip. Apple Pencil desteğinin olması sayesinde bir çantada kolay bir şekilde taşınarak not alma gibi acil durumlarda destek alınabilecek olan iPad Mini 6 böylece kişilerin dijital defteri olarak özel bir kullanım sunuyor. iPad Mini 5 modelinde 1. nesil iPad Apple Pencil kullanılırken, kalemin ayrı bir şekilde taşınması ve tablet ile şarj edilmesi gerekiyordu. Ancak iPad Mini 6’da 2. nesil iPad Pencil kullanıldığı gibi özel yuvasıyla da kolay bir şekilde taşınabiliyor ve şarj edilebiliyor.

Güç düğmesinde yer alan Touch ID

Touch ID özelliğini seven kullanıcıları çok fazla memnun eden yeni Touch ID desteği, iPad Mini 6’nın güç düğmesinde yer alıyor. Bugüne kadar Apple tarafından geliştirilen en küçük sensör ile desteklenen iPad Mini 6, böylece kullanıcıların pratik bir şekilde güvenliğini sağlaması ve cihazı açmasını sağlıyor.

A15 Bionic işlemci

Önceki modellere göre ciddi bir performans artışının elde edilmesini sağlayan A15 Bionic çip, iPad Mini 6 modelinde kullanılmaya başlandı. Önceki modele göre yüzde 80 daha fazla hız sunan ve performansı arttıran A15 Bionic çip, iPad Mini 6’yı rakiplerine göre çok daha eşsiz kılıyor. 

center stage
Center Stage

Center Stage

iPad Mini 6, Center State olarak adlandırılan özel bir kamera desteğine sahip. A15 bionic işlemcinin gücünü kullanan Center Stage özelliği ile görüntülü sohbetler yaparken çok daha farklı özelliklerden yararlanabilmek mümkün.

5G

iPad Mini 6 modeli için son olarak ön plana çıkan özellik ise 5G. iPhone 12 modeli ile birlikte 5G geçişini hızlandıran Apple; iPad Pro, iPad 6 ve iPhone 13 ile birlikte bu yeni dönemi sürdürdü. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir