Özellikle işletim sistemleri arasında geçiş yapan kullanıcıların yaşadığı en büyük problemlerden birisi WhatsApp sohbetlerinin transferi oluyor. Bu noktada iOS platformundan Android işletim sistemine sahip bir akıllı telefona geçmek istediğinizde “WhatsApp mesajlarını Android cihazıma nasıl aktarabilirim?” sorusu en çok sorulan problemlerden birisi oluyor. Bu işlem oldukça basit bir işlem olmasına karşılık iOS’tan Android’e mesaj aktarımı yapılamadığı düşünülüyor. Bizde sizlere bu içeriğimize iOS cihazınızda yer alan WhatsApp mesajlarını nasıl Android platformuna kolay bir şekilde aktarırsınız buna bakacağız.

iOS WhatsApp mesajlarını Android’e aktarma

1 1587211065

iOS cihazı üzerinden WhatsApp mesajlarınını Android cihaza kolay bir şekilde aktarmak için ilk olarak iOS cihazı üzerinden işlemlere başlamak gerekiyor. iPhone cihazınızdan WhatsApp’a girerek Ayarlar’a erişin. Buradan ise Sohbetler > Sohbet Yedekleme adımlarını izleyin.

Yedekleme işlemini tamamladıktan sonra Android cihazına geçin ve WhatsApp uygulamasını Google Play’den yükleyin. WhatsApp yüklendikten sonra açın ve WhatsApp hesap doğrulama işlemini gerçekleştirin. Daha sorna verilerinizi geri yükleme seçeneği karşınıza gelecektir. Bu ekranda “Geri Yükle” diyerek seçeneklerden “iCloud’tan Geri Yükle” adımını seçin. Bu işlem ile beraber iPhone cihazınızdaki WhatsApp sohbetleri ve yedekleriniz Android cihazına yüklenmiş olacaktır.

Android telefonunuzu sıfırlamanız gibi durumlarda sohbetleri kaybetmemek adına WhatsApp > Ayarlar > Sohbet Yedeği > Yedekle adımlarını takip ederek sohbetlerinizi Google Drive’a yedekleyebilirsiniz. Daha sonra WhatsApp’a tekrar döndüğünüzde eski konuşmalarınıza erişmiş olacaksınız.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir