IOS işletim sisteminin kullanıldığı bir iPhone’da Safari için varsayılan arama motoru değiştirilebilmektedir. Google, varsayılan arama motoru olabilmek için her yıl Apple ile yüksek bedelli anlaşmalar yaparken kullanıcılar tüm bu yüksek ücretlere rağmen arama motoru değiştirme seçeneğine sahiptir. Varsayılan arama motorları çoğu kullanıcı tarafından değiştirilmemekte ve bu tür ayar değişikliklerin yapılabileceği bilinmemektedir. Ancak Google yerine favori bir arama motorunuz varsa bunun için küçük ve kısa sürecek bir işlem yapmanız yeterli.

iOS’ta Safari varsayılan arama motoru nasıl değiştirilir?

Safari tarayıcısında varsayılan arama motorunu değiştirmek için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli. 

  • iPhone’unuzda Ayarlar uygulamasını başlatın.
  • Aşağı kaydırın ve Safari’ye tıklayın.
  • Arama motoru seçeneğine dokunun ve açılan ekrandaki menüden yeni seçim yapın.
  • Google, Yahoo, Bing, DuckDuckGo gibi seçenekler arasından varsayılan arama motorunuzu seçebilirsiniz.

Belirtilen adımları takip ederek Dilediğiniz zaman Google yerine alternatif arama motorlarını kullanabilirsiniz. Piyasada en çok tercih edilen da Google olsa da Google yerine, Google’ın piyasada rekabet içerisinde olduğu diğer arama motorları arasından seçim yapabilirsiniz. Genellikle bu bölümde 5 seçenek yer almaktadır. Ancak özellikle içerik konusunda dünya genelinde en zengin arama motorlarından bir tanesi Google olması nedeniyle çoğu kullanıcı Google’ı ayarlamayı tercih ediyor.

Varsayılan tarayıcının yanlışlıkla değiştiği ya da değişiklik yapmak istediğiniz durumlarda yukarıda yer alan adımları takip ederek varsayılan arama motorunuzu kolay bir şekilde seçebilirsiniz.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir