iOS’ta kullanıcıların araba sürerken odaklanmasını sağlamak ve telefon kontrolünü de kolaylaştırabilmek adına sürüş modu bulunmaktadır. Odak noktası olarak belirlenen 5 farklı moddan sürüş modunu tercih edilmesi ile birlikte kullanıcılar otomatik yanıt mesajlarını direkt karşı tarafa gönderebilmektedir. Böylece hem karşı tarafın bilgilendirilmesi hem de sürücünün yolculuk sırasında dikkatinin dağılması önlenmektedir. Araba sürerken gönderilecek otomatik yanıtları düzenlemek ve farklı yanıtlar belirlemek istiyorsanız, aşağıdaki adımları takip edebilirsin.

iOS’ta araba sürerken rahatsız etme mesajı nasıl özelleştirilir?

iOS 15 ile birlikte kullanıcılar Araba kullanırken otomatik olarak yanıt verilecek mesajları düzenleme yeteneğine sahip olmaktadır. Mevcut işlemleri yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Öncelikle iPhone’un ayarlar bölümüne geçiş yapın ve seçenekler arasında bulunan odağı seçin. Odak sayfasında yer alan seçeneklerden sürüş seçeneğini seçin. Açılacak sayfadan otomatik yanıtla seçeneğine dokunun. Son aşamada kullanıcıların araba sürerken otomatik olarak yanıt verilmesini sağlayacak mesajın düzenlenmesi ve yeni mesajlar yazması ile birlikte işlemler tamamlanmış olacaktır. Düzenlenen mesaj bir sonraki sürüş modu aktif olduğunda arama yapan ya da kişilere ulaşmaya çalışanlara gönderilecektir.

Otomatik olarak cevaplama seçenekleri neler?

Otomatik olarak cevaplama özelliğinde mesajın yanı sıra kullanıcıların kişi seçimi yapabilmesi de mümkündür. Bu seçeneklerde tüm rehbere mesajın gönderilmesi mümkün olduğu gibi favori kullanıcılara ya da son görüşülen kullanıcılara mesajın gönderilmesi de seçilebilmektedir. 

iOS 14’te mevcut özellik bulunsa iOS 15. sürüm kadar gelişmiş seçenekler sunulmamaktadır. Eğer iOS 14 işletim sistemini kullanan bir telefona sahipsiniz, ayarlara giriş yaptıktan sonra rahatsız etme seçeneğinde bulunan otomatik yanıtla mesajını düzenlemeniz gerekmektedir. iOS 14’te sürüş modu bulunmadığından dolayı kullanıcıların yolculuklar sırasında benzer bir fonksiyona sahip olabilmesi adına rahatsız etme moduna geçiş yapması gerekmektedir. Rahatsız etme moduna geçiş yaptıktan sonra benzer şekilde tüm kullanıcılara otomatik olarak belirlenmiş yanıt gönderilmeye başlanacaktır. Yapılacak güncellemeler ile birlikte işletim sistemleri 15. sürüme yükseltilebilir. Bu nedenle daha gelişmiş seçeneklere ulaşmak adına iOS 15’e geçiş yapmanız yeterli olacaktır. Böylece sürüş modunun yanı sıra kullanıcılar farklı etkinlikler için özel modlar seçerek daha kişisel yanıtlara telefonlarında yer verebilecek. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir