Mobil işletim sistemlerinde kullanılan uygulamalar, uygulama içi satın alımları destekleyebilmektedir. Özellikle küçük yaştaki çocukların oynadığı oyunlarda yoğun bir şekilde bulunan bu durum, hat üzerinden yüksek satın almalar yapılmasına neden olabilmektedir. Risk almamak adına uygulamalardaki uygulama içi satın alımların kapatılması yeterlidir. Böylece Apple ya da Google işletim sisteminin daha güvenli bir şekilde kullanılması sağlanmaktadır. 

Uygulama içi satın alma kapatılınca ne olur?

Uygulama içi satın alma işlemlerinin kapatılması, uygulamalarda hiçbir şekilde para harcanmamasını sağlar. Böylece kullanıcılar uygulamaları kullandığı süre boyunca telefonlarda herhangi bir harcama yapamayacağından dolayı güvenli bir şekilde kullanım sağlanabilir. Özellikle çocukların oyunlar oynadığı sıralarda endişe yaşamamak adına mevcut uygulama içi satın almaların kapatılması önerilmektedir.  Unlockables, Expendables ve Abonelikler olmak üzere üç farklı uygulama içi satın alma seçeneğine sahip olan kullanıcılar, oyunlarda ve uygulamalarda daha gelişmiş özelliklere ya da avantajlara sahip olabilmektedir. 

iPhone veya iPad’de uygulama içi satın alımlar nasıl etkinleştirilir veya devre dışı bırakılır?

iPhone ya da iPad uygulamalarında uygulama içi satın alımları kapatmak ya da etkinleştirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. 

1. Ayarlar uygulamasını açın.

2. İçerik ve Gizlilik Kısıtlamaları’na dokunun. 

3. İçerik ve Gizlilik Kısıtlamalarını açın. Açıldığında yeşile dönecektir.

4. iTunes ve App Store Satın alınanlar öğesine dokunun.

5. In-app seçeneğini açın ve özelliği kapatın.

Android’de uygulama içi satın alma işlemleri nasıl etkinleştirilir veya devre dışı bırakılır?

1. Google Play Store’u açın.

2. Ekranın sağ üst köşesindeki profil simgenize dokunun, ardından açılır menüden Ayarlar’ı seçin.

3. Ayarlar sayfasında, Kimlik Doğrulama’ya ve ardından satın alma işlemleri için “Kimlik Doğrulama İste”ye dokunun. 

4. Bu cihazda Google Play üzerinden yapılan tüm satın alma işlemleri için her 30 dakikada bir veya hiçbir zaman seçeneklerinden birisini seçin.

5. Google şifrenizi girin.

Belirtilen adımların takip edilmesi ile birlikte uygulama ve oyunlarda satın alma işlemleri tamamen iptal edilebilmekte ve kullanıcıların kolay bir şekilde uygulamayı risksiz kullanması sağlanmaktadır. Ayarların yapılmaması halinde sürpriz faturalarla karşılaşılabilir.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir