Akıllı telefonlarda son dönemlerdeki en büyük problemlerden birisi istenmeyen SMS’lerin alınması. Farklı kanallar üzerinden gönderilen mesajlar için telefonunuzda rehber dahilinde koruma oluşturabilir ve aynı mesajları tekrar tekrar gönderen sistemleri engelleyebilirsiniz.

iOS’ta mesajlar uygulamasından mesajları engelleme

iOS’ta metinleri engellemek oldukça kolay. iPhone 13, iPhone 13 Pro veya daha eski iPhone’unuzda mesajları engellemek istiyorsanız mesajlar uygulamasını kullanmanız yeterli. Engelleme işlemler için;

Adım 1: Engellemek istediğiniz kişiden gelen mesajı seçin.

Adım 2: Mesajın üst kısmından adını veya profil fotoğrafını seçin.

Adım 3: Bilgi’yi seçin.

Adım 4: Bu arayanı engelle seçeneğini takip edin.

iOS’ta bilinen kişilerden gelen metinler nasıl engellenir

Bilinen, kayıtlı kişilerden gelen mesajları engellemek istiyorsanız alternatif bir yol olarak onları engellenenler listesine ekleyebilirsiniz. Bu yöntem sadece SMS’te değil normal aramaları ve FaceTime aramalarını da engeller. Bu nedenle numaralar için tamamen engelleme getirmek istediğinizde bu yöntemi tercih edebilirsiniz.

Adım 1: Ayarları açın ve mesajlar seçeneğini seçin.

Adım 2: Engellenen kişiler bölümünü seçin.

Adım 3: “Yeni Ekle” seçeneğini seçin. Engellemek istediğiniz kişiyi seçin. Kişileri tek tek buraya eklenebilirsiniz. Bu listeden çıkarmak istediğinizde ise kişiyi seçtikten sonra sağ üst köşedeki düzenle seçeneğini seçebilirsiniz.

Android sistemlerde SMS’leri engelleme

Pixel 6 veya Pixel 6 Pro başta olmak üzere Android işletim sistemine sahip modellerde mesajları engellemenin iki yolu vardır. Her iki yöntemde de mesajlar bölümünden işlem yapılmaktadır.

Adım 1: Mesajları açın.

Adım 2: Engellemek istediğiniz kişiden gelen mesajı seçip basılı tutun.

Adım 3: Açılacak yeni seçeneklerde sağdaki üç noktayı seçin.

Adım 4: Engelle seçeneğini seçin.

Samsung modellerde mesajlar nasıl engellenir?

Samsung Galaxy S21 FE, Galaxy S22 Plus veya Galaxy S22 Ultra gibi Samsung telefonlarında mesajları engellemenin iki yolu vardır. İlki, Mesajlar uygulamasından kolayca yapılabilmektedir.

Adım 1: Mesajları açın ve engellemek istediğiniz konuşmayı seçin.

Adım 2: Kişi kayıtlı bir kişi değilse, gönderenin numarasını seçin. Ardından numarayı engelle seçeneğini seçin. Engellemek istediğiniz kişi kayıtlı kişiyse 4. Adım itibariyle işlemleri takip edin.

Adım 3: Açılan iletişim kutusunda, konuşmayı listenizden kaldırmak için sohbeti sil seçeneğini de seçebilirsiniz.

Adım 4: Engellemek istediğiniz mesaj kayıtlı kişiden geliyorsa, mesajlaşmayı açın ve kişinin adını ve ardından “i” seçeneklerini seçin.

Adım 5: Bu işlemler sizi kişinin kartına götürür. Yeni sayfada üç noktayı ve ardından kişiyi engelle seçeneklerini seçin.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir