Apple uygulama mağazasında geliştiriciler için yeni bir zorunluluk daha getiriyor. Yeni dönemde uygulamalarda hesap silme seçeneği zorunlu olarak yer alacak.

Uygulama mağazasındaki katı kuralları ve şartları nedeniyle zaman zaman eleştiri alan Apple, kullanıcılar adına önemli bir güncellemeyi daha yapmaya hazırlanıyor. Konu ile ilgili elde edilen bilgilerde iOS uygulama geliştiricilerinden hesap sisteminin olduğu uygulamalarda hesap açma ve hesap silme gibi yeni seçeneklerin yer alması isteniyor. Apple tarafından yapılan açıklamalara göre üstelik mevcut sorumluluk sadece cep telefonları uygulama mağazası ile sınırlı olmayacak. iPadOS ve macOS işletim sisteminde çalışan tüm uygulamalarda hesap silme seçeneğinin olması zorunlu olacak. Uygulama geliştiricileri konu ile ilgili bilgilendiren ve uyum aşamasını başlatan Apple üstelik yeni yıl itibarı ile bu yeni dönemi resmen başlatacak.

31 Ocak’tan sonra zorunlu olacak

Resmi açıklamalara göre hesap silme seçeneğinin yer alması için uygulamaların 31 Ocak 2022 tarihine kadar gerekli düzenlemeleri yapması gerekecek. Hesap oluşturulabilen tüm uygulamalarda geçerli olacak yeni düzenlemeye uyum sağlanmaması halinde Apple uygulama politikaları ve şartları dahilinde farklı yaptırımlar uygulayabilecek.

İlk olarak Haziran ayında yapılan Geliştirici Konferansı’nda duyurulan bu yenilik, şimdi Apple tarafından daha kapsamlı bir şekilde açıklandı. Kullanıcı verileri üzerinde kullanıcıları daha etkin bir hale getirmek isteyen Apple, özellikle kullanılmayan ya da kullanmaya devam edilmek istenmeyen uygulamalardaki hesapları tamamen silme imkana getirerek kullanıcı dostu olmaya devam ediyor.

Uygulamalarla tüm ilişkiler kesilebilecek

Yeni seçeneğin kullanıcıları için sağlayacağı en önemli avantajlardan bir tanesi uygulama ile tüm ilişkinin kesilebilecek olması. Uygulamalarda hesap oluşturan kullanıcılar zaman zaman e-posta adresi ve telefon numarası gibi bilgileri paylaşmak zorunda kalabiliyor. Uygulamalarda yaşanacak saldırılarda ya da güvenlik açıklarında ise kullanıcıların bu bilgilerinin paylaşılması ve ele geçirilme riski vardı. Ancak artık kullanıcılar kullanmadığı tüm uygulamalarda hesap silme seçeneği ile kolay bir şekilde izini kaybettirebilecek ve tüm ilişiğini kesebilecek.

Hesap silmenin dışında uygulama mağazalarında getirilen bir diğer yenilik ise sorun bildir butonu oldu. iOS 15 güncellemeleri ile birlikte uygulama mağazasına eklenen bu buton böylece kullanıcıların yaşadığı sorunlarda Apple’a bildirim yapmasını ve destek almasını kolaylaştırıyor. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir