Sağlam bir kaynak olan Mark Gurman tarafından aktarıldığı WWDC24 etkinliği kapsamında karşımıza çıkacak. iOS 18 ile beraber Apple şirketi, kendi geliştirdiği bir ChatGPT benzeri sohbet botunu tanıtmayacağı söyleniyor. 

Apple şirketi, eğer bilmiyorsanız 10-14 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek WWDC24 (Worldwide Developers Conference 2024) kapsamında tanıtacağı iOS 18 işletim sisteminin merkezine üretken yapay zekayı koymayı planlıyor. Yer alacak yeni sürümde Mark Gurman’a göre direkt olarak Apple tarafından geliştirilen ChatGPT benzeri bir sohbet botu ise olmayacağı yönünde, marka söylendiği kadarıyla bu konuda üçüncü parti ortaklardan yardım almayı planlıyor. 

Sağlam bir kaynak olan Mark Gurman tarafından aktarıldığı WWDC24 etkinliği kapsamında karşımıza çıkacak.

Yine Gurman’a göre, iOS 18’in yapay zeka altyapısı için Apple şu an Google tarafıyla aktif olarak görüşmeler gerçekleştiriyor. Son gelişmelere göre şirket, iPhone’ların üretken yapay zeka özelliklerine güç vermesi için Google’ın Gemini’ını (Farklı versiyonları bulunan LLM ve sohbet botu altyapısı) kullanmak adına planlar yapmakta. Süreç içerisinde ChatGPT’yi geliştiren OpenAI tarafıyla da masaya oturduğu aktarılan firma, son bilgilere göre Google ve OpenAI ile görüşmeye devam etmekte. Yani bu süreç için henüz nihai bir karara varılmış değil .

Apple Sohbet Botu Konusunda Baidu’dan Destek Alacak

Yapay zeka alanında çok geç kalmamak adına AI tarafının iki büyüğünden birisiyle veya ikisiyle de milyar dolarlık bir anlaşma imzalayacak gibi görünen Apple, iOS 18’in Çin’deki yapay zeka altyapısını ise Baidu şirketine emanet edecek gibi görünmekte. Bu konu hakkında önemli görüşmelerin yapıldığı birden fazla kaynak tarafından söyleniyor. 

Teknoloji devi Apple’ın Google ya da OpenAI’ın yani ABD’li firmaların hazırladığı sistemleri Çin’de kullanması olası olmadığından Baidu tarafı oldukça olası görünmekte. Çin’in alternatif Google’ı olarak geçen Baidu, AI ve LLM (Büyük Dil Modeli) konusunda uzun zamandır çalışmalar yapmakta. Hatta şirketini ChatGPT benzeri bir üretken yapay zeka temelli sohbet botu da ‘Ernie Bot’ adı verilen bulunmakta.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir