iOS 18 güncellemesiyle beraber Apple Haritalar uygulaması, kullanıcı deneyimini iyileştirecek iki önemli özelliği aynı anda getirecek.

Apple şirketinin mobil işletim sisteminin yeni versiyonu iOS 18’in, WWDC 2024 etkinliğinde tanıtıldıktan sonra beta olarak aynı gün içerisinde yayınlanması beklenmekte.Gerçekleşecek etkinliğe aylar olmasına rağmen iOS 18 hakkında yeni detaylar gelmeye devam etmekte. Şimdilerde sızdırılan bilgilere göre, iOS 18 koduna ilişkin, Apple Haritalar’da önemli değişiklikler olacağı vurgulanıyor.

i18 Kodlarının Detayları Gelmeye Devam Edecek

Kaynak MacRumors tarafından ortaya atılan iddiaya göre, watchOS 10 modelinin Apple Watch kullanıcılarına özel olan topografik haritaları, iOS 18 ve macOS 15 modelleri ile beraber iPhone ve Mac kullanıcılarına da sunulması planlanıyor.

Topografik olan haritaların sayesinde Apple Watch kullanıcıları yürüyüş veya diğer açık hava etkinlikleri sırasında sayaç çizgilerini, patikaları, yüksekliği ve ilgi çekici noktaları bulabilme özelliğine sahip olacaklar. Bu özellikler, şu anda hala ABD’nin tüm bölgelerinde kullanılabilir halde değil, dolayısıyla Apple kullanım alanını genişletmeye devam etmekte. Apple şirketinin WWDC 2024 etkinliğinde bu özelliği tüm ülkede kullanıma sunduğunu duyurması ve bu verileri iPhone ve Mac kullanıcıları için de genişletmesi umuluyor.

iOS 18 güncellemesiyle beraber Apple Haritalar uygulaması, kullanıcı deneyimini iyileştirecek iki önemli özelliği aynı anda getirecek.

Ayrıca bunlara ek olarak, iOS 18 ile gelebilecek bir başka Apple Haritalar özelliği de özel rotalar ekleme olacak. MacRumors’a göre Apple markası, kullanıcıların kendi rotalarını oluşturmalarına olanak tanımlayacak.

Apple şirketinin en büyük rakibi Google bu özelliği yıllardır sunmakta, bu sebepten dolayı Cupertino’nun kullanıcılarının ne istediğini bilmesi gayet doğal gözüküyor. Yine, bu özellik insanların bilinen rotalarda gezinmelerine veya en azından seyahat ederken yeni yerler tanımalarına yardımcı olabilmekte.

MacRumors  iOS 18 kodlarını hala inceliyorken, yakında gelecek özelliklere dair yeni bilgiler de görmemiz mümkün görünüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir