Ortaya atılan son iddialara göre iOS 18 ile beraber ana ekrandaki uygulama simgeleri arasında boş alanlar olabilir. Apple, dün paylaşım yapan Mark Gurman’a göre iOS 18 işletim sistemi daha fazla ana ekran özelleştirmesi alacak. 

Gurman bu özelleştirmelerin ne olacağı ile ilgili herhangi bir şey belirtmedi yine de MacRumors kendi kaynaklarından bir bilgi öğrenmeyi başardı. Eğer bu bilgi doğruysa iOS 18 ile beraber ana ekrandaki uygulama simgeleri arasında boş alanlar olacak. 

Bu alan sayesinde ana ekranda daha özgürce uygulama simgesi düzenlemeleri yapılabilir olacak. Duvar kağıtlarıyla daha uyumlu bir yapının kurulabilmesi söyleniyor. Daha uzun zaman önce sunulması gereken bu model dışında iOS 18 ile beraber arayüzde bazı görsel değişiklikler veya güncellemeler de yapılacağı söyleniyor. 

Uzun senelerdir temel olarak aynı kalan iOS işletim sistemi, yüksek ihtimalle visionOS’ten gelen bazı değişiklikler ile biraz daha modern veya taze hale getirileceği gündeme geliyor. 

Ortaya atılan son iddia bilgilere göre iOS 18 ile beraber ana ekrandaki uygulama simgeleri arasında boş alanlar olabilir.

Apple Yapay Zeka Noktasında İşbirliklerine Olumlu Yaklaşıyor 

iOS 18 işletiminin en büyük değişikliği ya da öne çıkan yanı ise kesinlikle yapay zeka kullanıyor olması olacak, burada Siri özelliği dahi yenileneceği konuşuluyor. Daha öncesinde doğru bilgiler vermiş bir kaynağa göre Apple, üretken yapay zekâ temelli olacak yani gücünü büyük bir dil modelinden (LLM) alacağı sesli ya da dijital asistan Siri için ilk tanıtımı ‘WWDC24’ kapsamında yapmayı düşündüğü söyleniyor. 

Yeni Siri’nin çok daha akıllı bir şekilde tasarlanacağı ve kişilerle şimdiye oranla çok daha doğal şekilde iletişim kurabileceği söylenmekte. iOS 18 işletim sistemini direkt olarak yapay zekâ odağıyla geliştiren teknoloji devi Apple, bu konuda önemli bazı çalışmalar gerçekleştiriyor. 

Yeni Siri’nin geliştirilmesinin arkasında OpenAI GPT ya da Google Gemini dil modellerinden birisi olabileceği gündemini koruyor. Apple bu konu hakkında OpenAI ve Google ile aktif olarak görüşmeler yapıyor. Şirket son dönemde birçok yapay zekaya ilişkin adımını kararlılıkla veriyor. 

Örneğin The New York Times kaynağı tarafından elde edilebilen bilgilere göre; Apple üzerinde çalıştığı kendi yapay zeka modelini, en az 50 milyon dolar değerinde çok yıllı bir anlaşma üzerinden haber sitelerindeki bilgileri ya da içerikleri kullanarak eğitmeyi planlıyor. 

Süreçte adı geçen haber siteleri arasında Glamour, Condé Nast, NBC News,The New Yorker, Vogue, Wired, Vanity Fair, Ars Technica, GQ ve fazlası yer aldığı biliniyor. Bu listeye zamanla başka platformların da dahil edilir düşüncesi yer alıyor. Apple, yapay zeka modelini eğitmek adına Google’dan çekeceği verileri kullanması çok riskli bulunan teknoloji devi, sürece hem etik hem de yasal olarak doğru şekilde yaklaşmayı doğru buluyor. Şirket direkt olarak iPhone’larda ‘LLM’ çalıştırmanın yolunu da bulmuş halde.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir