iOS 17, Apple’ın en yeni mobil işletim sistemi olarak geçtiğimiz şu günlerde yayınlandı. Bu sürüm iPhone kullanıcılarına birçok yeni özellik ve iyileştirme sunmasına rağmen iOS 17’ye geçiş yapan bazı kullanıcılar, iOS 16’da kapattıkları bazı gizlilik ayarlarının iOS 17’de açık olduğunu fark ettiler. Bu durum, kullanıcıların kişisel verilerinin istenmeyen şekilde paylaşılmasına veya izlenmesine neden olabilir. Apple ise bu sorunu incelemeye başladıklarını ve bunu kasıtlı olarak yapmadıklarını belirtiyor.

iOS 17
iOS 17

iOS 17’de hangi gizlilik ayarları değişti ve nasıl kontrol edebilirsiniz?

iOS 17’de değişen gizlilik ayarlarından iki tanesi “Önemli Konumlar” ve “iPhone Analizi” seçenekleri. Bu seçenekler, iOS 16’da kapalı olan kullanıcılar için iOS 17’de otomatik olarak açılmış olabilir. 

Önemli Konumlar, iPhone’unuzun sık ziyaret ettiğiniz yerleri kaydetmesine ve bu yerleri Harita uygulaması, tahmini trafik güzergâhları gibi kişiselleştirilmiş servisler sunmak için kullanmasına olanak tanımaktadır. Önemli konumlarınız uçtan uca şifrelenir ve Apple tarafından hiçbir şekilde okunamaz. Önemli konumlarınızı istediğiniz zaman silebilirsiniz. Önemli Konumlar seçeneğini kontrol etmek için ilk olarak ayarlar uygulamasını açın ve ardından Gizlilik ve Güvenlik bölümüne gidin. Konum Servisleri seçeneğine dokunduktan sonra Sistem Servisleri seçeneğine dokunun. Son olarak Önemli Konumlar seçeneğini bulun ve isterseniz kapatın veya açın.

iPhone Analizi, iPhone’unuzun kullanım verilerini ve hata raporlarını Apple ile paylaşmasına izin verir. Bu veriler, Apple’ın ürünlerini ve servislerini iyileştirmek için kullanılır. iPhone Analizi seçeneği, iOS 16’da kapalı olan kullanıcılar için iOS 17’de otomatik olarak açılmış olabilir. iPhone Analizi seçeneğini kontrol etmek için ilk olarak ayarlar uygulamasını açın ve ardından Gizlilik ve Güvenlik bölümüne gidin. Analiz ve İyileştirmeler seçeneğine dokunduktan sonra son olarak iPhone Analizi seçeneğini bulun ve isterseniz kapatın veya açın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir