Tanıtılmasına 1 ay kalan iOS 17’nin bir yeni özelliği daha sızdırıldı. Navigasyon, adım adım kilit ekranına getiriliyor.

Twitter’da yapılan sızıntılara göre şirket, Haritalar uygulaması için navigasyonu doğrudan kilit ekranında gösterecek yeni bir Canlı Etkinlikler özelliği üzerinde çalışma yapıyor. Söylentilere yapılan bu çalışma iOS 17’nin bir parçası olacak. Yapılan sızıntılar arasında yeni özelliğin nasıl göründüğüne dair bazı ekran görüntüleri de yer alıyor.

iOS-17- haritalar

Geçtiğimiz yıl iOS 16 sürümü ile piyasaya sürülen Canlı Etkinlikler, bir uygulamanın en güncel verilerini kilit ekranında ve Dinamik Ada bölümünde görüntülenmesini hedefliyor. Mesela özellik, Uber’in teslim alma konumundan ne kadar uzakta olduğunu gösterebiliyor. Ek olarak antrenman durumunu, canlı maç skorlarını ya da yemek siparişinin gelmesine ne kadar kaldığını kilit ekranından takip etme seçeneğine sahipsiniz.

Haritalar Canlı Etkinlik özelliği, cihaz kilidi açılırken kullanıcıya sorunsuz bir geçiş sunacak. Kullanıcılar ekranı yukarı kaldırdığında her zaman olduğu gibi bildirimlerini görüntüleyebilecek.

iOS 17 ile gelecek yeni özellik birçok kez test edildi

Söylentilere göre Apple, kilit ekranında büyük bir alan kaplayacak gibi görünen bu özelliğin boyutunu ayarlayabilmek için bir çok yolu test etti. Sızıntıların geldiği kaynağa göre Canlı Etkinlik kilit ekranındaki müzik çalar boyutuna küçültmenin ve etkinliğe dokunarak yeniden maksimum boyuta çıkmasının mümkün olduğunu iddia ediyor.

Önümüzdeki ay gerçekleşecek olan WWDC 2023’te etkinliğinde Apple, iOS 17 hakkın ilk kez açıklama yapacak. Apple’ın açıklamalarından sonra ortaya atıla iddiaların doğru olup olmadığı görülecek.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir