Apple’dan bugün gelen bilgilere göre aşırı bir güvenlik önlemi olan “Lockdown Mode” için iOS 16’yla kullanıcılara sunulacak. Detaylar burada!

iOS 16 Beta nasıl indirilir kurulur?

Apple’ın mobil cihazlarla ilgili en büyük endişelerinden biri güvenliktir. Tüketicilerin gizliliğini korumak için yıllarca çalıştıktan sonra Apple, saldırıya uğrama riski yüksek olan kullanıcılar için özel güvenlik önlemleri aldı. Son yıllarda iCloud sızıntılarından nasibini almış gibi görünen Apple, ünlüler, devlet yetkilileri, işletme sahipleri gibi yüksek öncelikli hacker hedefleri için iOS 16’da özel bir kilitleme modu sunacak.

İsrailli bilişim şirketi NSO Group tarafından oluşturulan Pegasus, yıllardır akıllı telefonlar için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Apple, birçok ünlü isimden bilgi sızdıran yazılımlarla mücadele etmek için iOS 16’nın tüm gücünü kullanacak. Yalnızca belirli bir SIM kart için kullanılabilecek bir özellik, cihaz kullanıcısı tarafından etkinleştirilemez veya devre dışı bırakılamaz. Apple, bu tür aşırı güvenlik önlemlerinin gelecekte tüm kullanıcılar tarafından kullanılamayacağını belirterek, aşırı güvenliğin büyük sınırlamalarla geldiğine işaret ediyor.

Lockdown Mode’da güvenlik açığını bulanlara 2 milyon dolar ödül var!

Cihaz güvenliği konusunda büyük emelleri olan Apple, siber güvenlik uzmanlarını her yeni sürüm duyurulduğunda sistemlerini hackleme konusunda çalışmaya davet ediyor ve başarılı oldukları takdirde onları ödüllendiriyor. Kilitleme modundaki ödüller çok büyük. Kilitleme Modunda deliği bulmayı başarırsanız, cebinizde 2 milyon dolar ile eve gidebilirsiniz!

Kilit modu, yalnızca aşırı güvenlik önlemleri sağlamakla kalmaz, aynı zamanda iOS cihazlarının kullanımını da büyük ölçüde kısıtlar. Güvenlik Kilidi Modunun ana özellikleri şunlardır:

  • Lockdown Mode bir kere etkinleştirildiğinde kullanıcı tarafından devre dışı bırakılamıyor.
  • Lockdown Mode etkinleştirildiği zaman cihazların birçok özelliğine erişim kısıtlanıyor.
  • Cihaz kullanıcısı yalnızca daha önce görüştüğü kişilerle FaceTime yapabiliyor. Bilinmeyen kişilerden gelen FaceTime istekleri direkt olarak engelleniyor.
  • SMS ve diğer mesaj sistemlerinden gelen eklerde yalnızca fotoğraflara izin veriliyor. 
  • Cihazdan izin verilmediği sürece hiçbir şekilde bilgisayara bağlanarak veri alınamıyor.
  • Dışarıdan kaynağı bilinmeyen dosyaları ve uygulamaları cihaza yüklemek imkansız hale geliyor.
  • Web tarayıcılarının bazı özellikleri engelleniyor.

Peki siz Apple’ın yeni özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir