iOS 16’nın özellikleri nelerdir? 6 Haziran’da WWDC 2022’de duyurulan iOS 16 ve tv OS 16 yenilikleri açıklandı.

iOS 16 için ilk herkese açık beta Temmuz’da yayımlanacak

iPhone’un yeni işletim sistemi iOS 16’ya sadece birkaç gün kaldı. iOS 16 için ciddi bir sızıntı devam ediyor. Bu, 6 Haziran’da Apple’ın WWDC 2022 Geliştiriciler Konferansı’nda duyurulacak. Yeni iOS ile ekranlar ve widget’lar her zaman ön planda. iOS 16 ve tvOS 16’daki yenilikler neler? Bloomberg editörü Mark Gurman tarafından hazırlanan yeni bir rapor, en son iPhone güncellemesinden bazı önemli noktaları ortaya koyuyor.

iOS 16 iPhone’ların kilit ekranlarında pek çok yeniliğe imza atacak

İddialara göre Apple, iPhone’nun kilit ekranını mevcut halinden daha kullanışlı hale getirmek istiyor. Buna ek olarak ayrıca Gurman iPhone’nun Sağlık uygulamasıyla ilgili değişikliklerden de söz etti. Açıklanan bilgilere göre bildirim panelinde değişiklikler yapılacak ve bu uygulamanın kullanımını kolaylaştıracak. iPhone’ların kilit ekranları için ön plana çıkan ilk yenilik, kullanıcıların telefonlarının kilidini açmak zorunda kalmadan daha fazla eylem gerçekleştirebilecek olmaları. Gurman`’a göre şirket, bunu widget veya benzeri yeteneklere sahip duvar kağıtları ile kullanıcılara sunacak.

Yeni güncellemeyle kilit ekranının daha işlevsel hale getirilmesine ek olarak Always on Display (her zaman açık ekran) desteğinin gelmesi bekleniyor. Bu özellik birçok Android telefonda ve Apple Watch’ta zaten mevcut ve iPhone ekranının dinamik yenileme hızıyla mümkün. Ancak Alwayson Display özelliği yalnızca iPhone 14 Pro ve 14 Pro Max’te bulunurken, iPhone 13 ve 13 Pro Max dinamik yenileme hızlarını destekler. Kilit ekranı ayrıntılarına ek olarak Gurman, mesajlaşma uygulamasının “daha fazla sosyal özelliğe” sahip olacağını savundu. Bu yeniliklerin şu anda nasıl görüneceği belli değil, ancak sesli mesajlar özellikle ilgi odağı. iOS 16’daki yeniliklerin yanı sıra tvOS 16 Apple TV işletim sisteminde bazı ilginç değişiklikler var.

Mark Gurman, Apple’ın “akıllı evi kontrol etme” yeteneklerinin gelişeceğini belirtti. Bildiğiniz gibi şu anda tvOS ile HomeKit güvenlik kameralarından video görüntüleyebilir ya da kapı zili kamerası ile bildirim alabiliyorsunuz. Görünüşe göre yeni güncellemeyle bu özellikler de geliştirilecek.

Peki siz iOS 16 hakkında neler düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir