Apple’ın 2022 konferansı resmi olarak duyuruldu. 2022 WWDC etkinliğinin resmi duyurusunun ardından iOS 16 sistemiyle ilgili detaylar gelmeye başladı. Her ne kadar odak nokta iOS 16 olsa da tanıtımlarda WatchOS ve iPadOS gibi diğer işletim sistemleri de tanıtılacak.

İşte iOS 16 hakkında bilinmesi gereken 4 şey

iOS 16 ne zaman duyurulacak?

2022 Geliştiriciler Konferansı (WWDC) 6 Haziran – 10 Haziran tarihleri ​​arasında gerçekleşecek. Apple’ın iOS 16’yı bu etkinlikte duyuracağına dair resmi bir açıklama bulunmuyor. Ancak şirketin önceki yıllardaki tanıtımlarına dayanarak iOS 16’nın WWDC 2022’de yer alacağını söylemek mümkün. Online olarak yapılacak WWDC’nin açılış konuşması sonrasında iOS 16 duyurulacak. Ardından Apple, geliştiricilere ilk betaları yayınlayacak.

Uyumlu cihazlar hangileri olacak?

Paylaşılan yeni rapora göre iOS 16; iPhone 6s, iPhone 6s Plus ve orijinal iPhone SE için desteği kesecek. iPhone SE 2, iPhone 7 ve üzeri modellerde iOS 16 yükseltmesi alınacak. Apple, etkinlikte destek listesini net olarak açıklayacak. Rapor doğruysa, iOS 16 için minimum donanım özelliğinin A10 yongası olacak.

Tasarım değişikliği olacak mı?

iOS sistemlerinde genellikle tasarım bazında büyük yenilikler yapılmıyor. Bu nedenle iOS 16’da da büyük bir tasarım yeniliği beklenmiyor. iOS arayüz tasarımı neredeyse 10 yıldır aynı. Ancak Apple’ın kullanıcıların alışkanlıkları, küçük değişiklikler ile destekleniyor. Bu da markaya bağlılığı arttırıyor. iOS 16’nın bazı yeni özellikleri de olacak. Bildirimler, yeni sağlık takip özellikleri yenilikler arasında olabilir.

Olası yeni özellikler

Tasarım değişikliği olmayacak olsa da bazı yeni özellikler olacak. Bildirimler yeni sistemdeki en büyük yeniliklerden birisi olacak. Bildirim Özeti ve Odak Modları gibi özelliklere yeni eklemeler yapılacak. Sağlık izleme özelliklerinde ise iOS 16 ile WatchOS 9 arasındaki bağlantı güçlendirilecek. Bu da daha iyi analiz ve takip imkanı sunacak. AR ve VR konusunda iOS 16 daha fazla destek sunacak.

Çoklu görev arabirimi ise iOS 16 için öne çıkan en önemli yeniliklerden birisi olacak. iOS 16 dışında iPadOS için de çoklu görev arabiriminin geliştirildiği öne sürülüyor.

Bugüne kadarki süreçte iOS 16 ile ilgili gelen bilgiler ve sızdırılan raporlar mevcut veriler ile sınırlı. Ancak önümüzdeki haftalarda iOS 16 için daha fazla detayın gündeme gelmesi bekleniyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir