iPhone 14 tanıtımından kısa bir süre sonra tüm kullanıcılar için yayımlanacak olan iOS 16 test süreci devam ediyor. Şirket son olarak iOS 16 beta 6 güncellemesini yayımladı. Gelin yeni güncellemeyle nelerin değiştiğine yakından bakalım;

iOS 16 ile gelen pil yüzdesi her iPhone’da olmayacak

iPhone 14 serisinin Eylül ayında tanıtılmasının ardından herkesin kullanımına sunulacak olan iOS 16 için beta test süreci hız kesmeden devam ediyor. Hatırlarsanız birkaç yıl önce kaldırılan pil yüzdesinin beta 5 sürümüyle yeniden yayımlanmıştı. Bu özellikle ilgili sosyal medyada hala tartışmalar devam ederken şirket iOS 16 Beta 6 güncellemesi de yayınlamdı.

ios 16 beta 6 indir işlemlerini resmi kanallardan yapabilirsiniz.
ios 16 beta 6 indir işlemlerini resmi kanallardan yapabilirsiniz.

Güncellemenin boyutu iPhone 13 Pro Max için 426,5 MB. Bundan da anlaşılacağı üzere yeni güncelleme fazla yenilik sunmıyor. Beta 6 çeşitli iyileştirmeler yapıldı ve önceki sürümde bulunan hataların düzetlme güncellemesi olarak karşımıza çıkıyor.

iOS 16 Beta 6’da neler değişti?

Bazı değişikliklerin kullanıcıları çok ilgilendirmese de geliştiriciler için oldukça şaşırtıcı olduğunun altını çizmek gerek. iOS 16’da duyurulan Live Events API, Beta 6’da üçüncü taraf uygulamalar için devre dışı bırakıldı. Yani bu özelliği kullanan herhangi bir uygulamayı kullanmak istediğinizde çalışmıyor.

ios 16 beta 6 yenilikler resmi olarak duyuruldu
ios 16 beta 6 yenilikler resmi olarak duyuruldu

20A5349b sürüm numarasına sahip Beta 6 sürümü şu anda geliştiriciler tarafından kullanılabilir durumda olduğundan iPhone’un normal kullanıcıları güncelleme hakkında herhangi bir güncelleme bildirimi almayacaklar.

Tabi ki de dilerseniz Beta sürümleri cihazınıza iOS beta profilini yükleyerek test edebilirsiniz. Ancak geliştirici değilseniz cihazınıza beta sürümlerini yüklemenizi önermiyoruz. Çünkü bu güncellemeler tam sürümler olmadığından cihazınızda bazı uygulamaların çalışmasını bozabilir.

En son iOS 16 beta ile kararlılık büyük ölçüde geliştirilmiş olsa da, bu sürümde yüksek bir hata olasılığı bulunuyor. Bazı hata türleri, önceki bir sürüme geri dönmenizi gerektirebilir ve bu noktada ne yapacağınızı bilmemek cihazınıza zarar verebilir. Bu nedenle tavsiyemiz iOS 16’yı kullanmak için son sürümünün, yani Eylül’de çıkmasını beklemeniz.

ios 16 beta 6 iPhone 14 serisiyle kullanıma sunulacak
ios 16 beta 6 iPhone 14 serisiyle kullanıma sunulacak

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir