Apple’ın Haziran ayında gerçekleştirmiş olduğu etkinlik ile beraber tanıtılan iOS 16 sürümüne yönelik geliştirmeler devam ediyor. WWDC 2022 ile beraber ilk defa karşımıza gelen iOS 16 için Beta 2 güncelleme süreci başladı. Stabil sürümüne henüz zaman olan iOS 16 için geliştiriciler profili için beta süreci başlatılmıştı. Nihai sürümüne uzun süre bulunan iOS 16 beta güncellemeleri ile yenilikler sunmaya başladı. Bu yenilikleri deneyimlemek isteyen kullanıcılar iOS 16 Beta sürümünü cihazlarına kurarak kullanım gerçekleştirebiliyorlar. Yayınlanmış olan ilk beta sürümü ile beraber iOS 15 sürümüne göre özellikle kilit ekranı tarafında birçok yenilik karşımıza gelmişti. Şimdi ise bu yeniliklere yenisinin dahil olduğu iOS 16 Beta 2 güncellemesi yayınlandı.

Yeni iOS 16 Beta 2 güncellemesi yayınlandı

ios 16 beta 2 cikti sunulan yenilikler

Geliştiriciler için yayınlanan yeni güncellemenin çoğunluğu hata düzeltmelerine yer vermişe benziyor. Ancak yeni özelliklerinde olduğu bu güncelleme şu an için Apple geliştirici profiline sahip cihazlar tarafından indirilebilecek. Söz konusu ilk beta güncellemelerinde çok büyük bir yenilik beklenmiyor. Daha çok hata düzeltmelerinin olması görülürken, yayınlanan güncelleme ile beraber notlarda yapılan düzeltmelerden bahsediliyor. Ayrıca bazı küçük yeniliklerin de olduğunu belirtelim.

  • LTE üzerinden iCloud yedeklemesi yapılabilecek
  • Yeni kilit ekranı temaları
  • Mail uygulamasında engellenen adreslerden gelen maillerin çöpe gidip gitmeyeceği kullanıcı kararına bırakıldı. Bugüne kadar engellenen kullanıcılardan gelenler, direkt olarak çöpe gönderiliyordu.
  • Odaklanma modunda seçtiğiniz profil, uygulamalarla paylaşılabilir hale geldi. Bu da uygulamaların daha akıllı hale gelmesi için bir şans.
  • Çeşitli hata düzeltmeleri

Beta 2 ile gelen yenilikler henüz bu şekilde açıklanıyor. Yeni beta güncellemeler ile beraber gelen yeniliklerin ve yapılan hata düzeltmelerinin daha da artması bekleniyor. Ancak Beta 1’e göre daha az sorun çıkaran bir güncelleme olması bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir