iOS 15.6 güncellemesini sunan Apple, güncelleme ile AirTag pil göstergesini de ortadan kaldırdı. Durumun bir hata mı yoksa bilinçli bir özellik mi olduğu henüz bilinmiyor.

Apple, iOS 15.6 güncellemesini telefonlara göndermeye başladı. Yeni özellik ile telefonlarda bir dizi iyileştirme yapan ve yeni özellikler ekleyen Apple, güncelleme sonrasında bir eksiklikle gündeme gelmeye başladı.

iOS 15.6 ile Find My uygulaması yenilendi

Telefonlardaki iOS 15.6 güncellemesi sonrasında Find My uygulamasını kullanmak isteyen kullanıcılar bir eksiklik tespit etti. İlk kez Hollanda merkezli iCulture tarafından fark edilen eksiklik, kısa süre içerisinde gündemde geniş yer aldı.

iOS 15.6
iOS 15.5 çalıştıran iPhone XS ve iOS 16 çalıştıran iPhone 13 Pro arasındaki fark

AirTag kullanan kullanıcılar şu anda uygulama dahilinde seri numarası, donanım yazılımı sürümü ve en son ne zaman bulunduğu gibi verileri görebiliyor. Ancak pil göstergesi artık ekrandaki aynı yerinde değil. Pil göstergesi küçük bir detay olsa da kullanıcıların pil değişimi için önemli bir veri sunuyor. Bu nedenle gözler Apple cephesinden gelecek açıklamalara çevrilmiş durumda.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir