Apple tarafından geliştirilen iPhone modellerinde kullanılan iOS işletim sistemini sisteminin en son sürümlerinden bir tanesi iOS 15.2 oldu. İşte IOS 15.2’ye yükseltmek yapmayı düşünenler için yükseltmeyi kolaylaştıracak 7 neden. 

iOS 15.2’ye Yükseltmek için 7 Neden

iOS 15.2 önceki sürümlere göre biraz daha farklı: Yükseltme, çoğu iPhone kullanıcısı için fark yaratacak bir dizi büyük değişikliği içeriyor. 

AirTag kontrolü

Yeni güncelleme ile birlikte AirTag olarak geliştirilen takipçilerin fark edilmesi ve taranması için uygulamada yeni özellikler eklendi. Beni izleyebilecek öğeler düğmesi üzerinden yapacağınız kontroller ile birlikte gerçek zamanlı olarak çevre araştırması yapabilirsiniz.

Apple Music desteği

Güncelleme ile birlikte Apple Music deneme sürecinin başlatılması adına sadece komutların verilmesi yeterli. Böylece planın aktif hale gelmesi ve müziklerin sözlü bir şekilde yönetilmesi sağlanabilir. Bu özellik şu an için sadece belirli ülkeler ile sınırlı ve başlangıç aşamasında sadece Avustralya, Avusturya, Kanada, Çin anakarası, Fransa, Almanya, Hong Kong, Hindistan, İrlanda, İtalya, Japonya, Meksika, Yeni Zelanda, İspanya, Tayvan ve Birleşik Krallık’ta kullanılabilir. Ancak kısa süre içerisinde faaliyet gösterilen tüm ülkelerde destek vermesi hedefleniyor.

Yeni iMessage

IOS 15.2 ile birlikte mesajlar uygulaması üzerinden özellikle küçük yaştaki çocukların müstehcen görüntüler gönderip almasını önleyecek yeni bir güvenlik özelliği ekleniyor. Ebeveynler tarafından şekillendirilebilecek özellik ile birlikte çocukların telefon kullanımları çok daha güvenli hale getirilebilir.

Makro fotoğraf

Yeni sürümde kamera özellikli yeni bir Makro desteği geliyor şimdi Makro modunu kullanmak isteyenlerin kamera bölümünde yer alan çiçek simgesine bir kez dokunması yeterli. 

Gizlilik raporu

Ayarlar menüsünde yer alan yeni seçenek sayesinde uygulamaların kamera veya mikrofon gibi cihaz donanımlarını kullanması kontrol altına alınabiliyor. Uygulama gizlilik raporu olarak adlandırılan bu bölüm telefonda bilgisiz erişimin fark edilmesini ve engellenmesini sağlıyor.

E-posta gizleme

Mail adresini her üyelikte ve sistemde kullanmak istemeyenlerin e-posta gizle özelliği ile daha güvenli bir kullanım elde edebilmesi artık mümkün. Mail uygulamasını kullanan kişiler her seferinde kullanabileceği benzersiz ve rastgele e-posta adresleri oluşturarak bu e-posta adresleri üzerinden kendi e-posta adresine girerek kullanma imkanı elde edebiliyor.

Onarım geçmişi

Ayarlar uygulamasında yer alan parça ve servis geçmişi bölümünde telefonun tamir ettirilmesi ya da Apple dışındaki bir kaynaktan iPhone satın alındığında tamir durumunun öğrenilmesi sağlanıyor. Böylece cihazın tamir görüp görmediği ya da bilinmeyen bir parçanın kullanıp kullanılmadığı daha önceden öğrenilebilir. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir