Apple’ın yeni iOS 11 sürümü ile beraber birçok yenilik ve güncelleme kullanıcılara sunulmuş durumda. Geçtiğimiz günler ile beraber tüm iOS işletim sistemine sahip iPhone ve iPad cihazlar için sunulan iOS 11 bazı tasarım değişiklikleri ve yeni işlevsel özellikleri ile dikkatleri çekiyor. Şimdi ise iOS 11 ile beraber Safari internet tarayıcınızda gizliliğinizi korumak ve şirketlerin birden fazla web sitelerde yaptığınız gezintilerinizi takip etmelerini engelleyen yeni bir ‘Siteler Arası Takibi Engelleme’ adlı bir özelliğini sunuyor. Bu siteler arası takibi engelle özelliğini devre dışı bırakmanız taktirde sitelerdeki gördüğünüz reklam sayıları azalmayacak.

Ancak reklam verenlerin hedefli reklamlar göstermek için girdiğiniz sitelerin verilerinin toplanması engellenecek ve zorlaştırılacak. Bu yeni özelliği etkinleştirmek için ise şu adımları izlemeniz gerekecektir:

  • Ayarlar uygulamasını açın.
  • Safari menüsüne gidin ve dokunun.
  • Siteler Arası Takibi Engelle özelliğini etkinleştirin. Özelliğin etkinleşip etkinleşmediğini görmek için anahtarın yeşil olduğundan emin olun.

Safari’nin bu yeni ayarlar bölümünde bu özelliğin haricinde Web siteleri beni izlemesin, pencereleri engelle, sahte web sitesi uyarısı gibi ayarları etkinleştirmek mümkün olacak. Diğer yandan web sitelerin çerezlere, mikrofon ve kamera haricinde Apple Pay gibi özelliklere erişim kısıtlanabilecek. Bakalım yeni iPhone ailesi ve iOS 11 işletim sistemi güncellemesi ile Apple’ın sunmuş olduğu daha ne farklı özellikler karşımıza çıkacak göreceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir