İnternetinizi en verimli şekilde kullanmak çok önemli. İnternet hizmetinizi evinize bağlattıktan sonra aslında onu en iyi şekilde kullanmanız için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Özellikle gün içerisinde en çok yaptığımız işlem olan indirime işlemlerinde bunlar daha önemli bir hal alıyor. İnternetiniz ne kadar hızlı olursa olsun, onu verimli şekilde kullanmanız önemli.

İndirme sırasında yapılması gerekenler

youtube video indirme programı ücretsiz olarak indirilebilir.
youtube video indirme programı ücretsiz olarak indirilebilir.

İnternet kullanımlarımız genel olarak veri indirme şeklinde gerçekleşir. Tabii bu veri indirme işlemini çok farklı şekilde yaparız. Aslında bir video izlemek istediğiniz zaman da siz veri indirmiş olursunuz. Cihazınızda interneti en verimli şekilde kullanmak ve hızlı indirme yapabilmek için ilk olarak cihazınızın güncel olmasına dikkat etmelisiniz. Eski yazılımlar cihazı yavaşlatabilir. Bu da indirme hızınızı etkiler. Hem yazılımsal hem de donanımsal olarak güncel bir cihaz kullanmanızı tavsiye ederiz.

Cihazınızda çok fazla programı aynı anda kullanıyorsanız aynı şekilde bu da indirme hızlarını etkiler. Bu iki farklı şekilde hızları etkiler. İlk olarak çok fazla açık program cihazınızı yorar ve performansını düşürür. İki olarak da açık programlar aktif olarak kullanmasanız bile internet tüketir. Bu sebeple arka plandaki programları kapatmanız hızınızı çok fazla artıracaktır.

Son olarak ise güvenliğinizi göz ardı etmeyin. İndirilen her türlü dosyayı virüs koruma prgramı ile kontrol etmelisiniz. Güvenilir olmayan yerlerden herhangi bir veri indirme işlemi yapmamalısınız. Günümüzde virüs adı verilen kötü yazılımların çok fazla çeşidi var. Yani filmlerde olduğu gibi virüs girdiğinde bilgisayarınızdan ya da telefonunuzdan dumanlar çıkmak zorunda değil. Hatta uzunca bir süre farkında bile olmayabilirsiniz. Bu yüzden ilk olarak indireceğiniz verinin güvenilir olduğundan emin olun. Sonrasında ise her daim güçlü bir virüs koruma programı kullanın.

YouTube gibi platformlarda YouTube video indirme programları kullanılır. Youtube video indirme programı ücretsiz olduğundan dolayı erişimi kolay olsa da kullanımında dikkatli olunmalı ve youtube video indirme programları arasından güvenilir olanları tercih edilmelidir.

Yüksek indirme hızları için ne yapmalı?

youtube video indirme programı android gibi sistemlerde desteklenmektedir.
youtube video indirme programı android gibi sistemlerde desteklenmektedir.

Kullandığınız paketin verdiği hız ile yetinmek zorunda değilsiniz. Günümüzde artık evde internet hızları dünya genelinde ihtiyaçtan kaynaklı olarak çok yükseldi. Ülkemizde bu hızlar yavaş yavaş yükselmeye devam etse de bazı bölgelerde gelişmiş ülkelerle aynı seviyede internet hizmeti sunuluyor. Bu noktada TurkNet GigaFiber diğer hizmetlere göre bir adım öne çıkıyor. 1000 Mbps’ye kadar simetrik internet sunulan bu hizmet ile saniyeler içerisinde dosyalarınızı indirebilirsiniz. Şu an 600.000 haneye sunulan bu hizmetin en kısa sürede tüm ülkemize yayılmasını umuyoruz.

Stabilite de diğer bir önemli nokta. İndirme sırasında internet hızınızın stabil olarak kalması süreyi çok etkiler. TurkNet GigaFiber, fiber internet hizmeti ile bu stabiliteyi de sağlayarak sürekli dalgalanan internet hızları sunmuyor. Eğer TurkNet GigaFiber bölgenizde yoksa yine TurkNet diğer hizmetlerinde de altyapınızın desteklediği maksimum hızı sunuyor. Yani kafanızda bir soru işareti kalmadan en yüksek hızı aldığınızdan emin olabilirsiniz.

İnternet hizmetini aldıktan sonra ise yine indirme hızlarınızı yükseltmek için yapabileceğiniz şeyler var. Evde alacağınız basit bir iki önlem sayesinde hızlarınızda ciddi farklar yaratabilirsiniz. İlk olarak modeminizi evinizin orta noktasına ya da en çok kullandığınız odaya taşıyın. Yüksek bir yere koyun. Modeme olan uzaklık hızınızı etkiler. Ayrıca modemin çevresini mümkün olduğunca boş bırakın. Ardından daha da yüksek hızlar istiyorsanız kablolu bağlantı ile internete bağlanabilirsiniz. Basit bir ethernet kablosu sonrası internet hızınızın ne kadar artacağını tahmin edemezsiniz. Bunu yapmak için öyle uğraşmanıza da gerek yok. Modemin arkasındaki ethernet portuna ve bilgisayardaki ethernet porta kabloyu taktığınızda anda bağlantınız hazır.

İndirme hızımı nasıl öğrenebilirim?

Aktif olarak kullandığınız internet hizmetinin size tanımladığı bir hız vardır. Ancak bir de evde kullandığınız hız vardır. Bu ikisi arasında genel olarak farklar olur. Eğer siz de çok büyük farklar olduğunu düşünüyorsanız internet üzerinden güvenilir araçlarla hız testi yapabilirsiniz. Hız testi sonrasında hem download hem de upload hızınızı öğrenirsiniz. En doğru test için de evdeki tüm cihazların internet bağlantısını kapattıktan sonra kablo ile test cihazını internete bağlayın. Bu şekilde en doğru sonuca ulaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir