Intel Kule Yarı İletkeni. Yeni satın alma, Intel’i ana planına yaklaştırıyor.

Intel, otomotiv ve havacılık gibi gelişmekte olan pazarlar için yarı iletkenler konusunda uzmanlaşmış bir yonga şirketi olan Tower Semiconductor’ı satın alma niyetini açıkladı. Anlaşma sona eriyor ve Intel, Tower için hisse başına 53 dolar ödeyecek, bu da satın almanın yaklaşık 5,4 milyar dolara mal olacağı anlamına geliyor.

Intel, satın alma işlemini on iki ay içinde tamamlamayı beklediğini, ancak anlaşmanın sonuçlandırılmasının düzenleyici kurumların ve Tower hissedarlarının onayını gerektireceğini söyledi.

Intel, Tower Semiconductor’ü Satın Aldı

2021’in başlarında Intel, şirketin IDM 2.0 adını verdiği Integrated Device Manufacturing (IDM) stratejisini duyurdu. Açıklamanın ardından şirket, TSMC ile rekabet eden bağımsız bir üçüncü taraf çip üreticisi olan Intel Foundry Services’ı (IFS) piyasaya sürdü. Geniş hedef, Intel’i benzeri görülmemiş bir talep çağında çip tasarımı ve üretiminin merkezine koyuyor.

Intel 12. nesil işlemci fiyatları açıklandı

IDM 2.0 hedeflerini desteklemek için Intel, kısa süre önce çip üretim yeteneklerini ve yeteneklerini geliştirmeye yardımcı olmak için tasarlanmış bir dizi yatırım başlattı. Örneğin şirket, Amerika Birleşik Devletleri’nde tamamlandığında sekiz ayrı fabrikaya ev sahipliği yapacak olan 1.000 dönümlük bir yonga üretim tesisi için 20 milyar dolar harcayacağını açıkladı.

Bu arada Intel, açık kaynaklı RISC-V işlemcileri ve diğer çip yeniliklerini arayan şirketleri desteklemek için 1 milyar dolar yatırım yapacağını açıklayarak geçen hafta analistleri şaşırttı. Şirketin büyük planı, kendi x86 yongasından Arm ve RISC-V’ye kadar çoklu komut seti mimarisinden (ISA) yararlanan modüler ürünlerin temelini atmak.

Intel, kulenin satın alınmasının aynı bulmacanın başka bir parçası olduğunu ve şirketin üretim kapasitesini ve otomotiv, tıp ve havacılık gibi yüksek büyüme gösteren pazarlar için IFS portföyünü genişlettiğini söylüyor.

Intel CEO’su Pat Gelsinger yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Tower’ın özel teknoloji portföyü, coğrafi erişimi, derin müşteri ilişkileri ve önce hizmet operasyonları, Intel’in fabrikasyon hizmetlerini ölçeklendirmeye yardımcı olacak ve küresel olarak büyük bir yonga sağlayıcısı olma hedefimizi ilerletecek.”

Siz bu satın alma konusunda ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir