Intel, Florida merkezli varlık yöneticisi ve yatırımcı DigitalBridge’in desteğini alarak Articul8 AI adlı kurumsal yapay zeka şirketi kurdu. Verilen bilgilere göre sistem Intel bünyesinde iki yıl içerisinde geliştirildi. DigitalBridge’in yanı sıra Articul8 AI yatırımcıları arasında Fin Capital, GiantLeap CapitalMindset Ventures, GS Futures, Communitas Capital, ve Zain Group gibi firmalar yer alıyor. 

Intel, açık kaynak ve dahili olarak geliştirilen teknolojinin bir kombinasyonunu kullanarak metin ve görselleri okuyabilen yapay zeka geliştirdi. Intel daha sonra Boston Consulting Group’un gizlilik ve güvenlik kaygılarının giderilmesini sağlamak amacıyla bu sistemi Boston Consulting Group’un kendi veri merkezlerinde çalışacak şekilde değiştirdi.

Articul8 AI
Articul8 AI

Intel Eski Başkan Yardımcısı Arun Subramaniyan’dan Açıklamalar

Intel’in veri merkezi ve yapay zeka grubunda eski başkan yardımcısı ve genel müdür olan ve Articul8’in genel müdürü olacak Arun Subramaniyan “Bugün gerçekten üretken yapay zekadaki en büyük boşluğu gidermeye çalışıyoruz; kavram kanıtı oluşturmanın kolay olması, ancak işleri üretime sokmak ve bunu güvenli ve maliyet açısından sürdürülebilir bir şekilde yapmak aslında eksik olan şey” açıklamalarında bulundu.

İlk etapta Boston Consulting Group,Articul8’in tek müşterisiydi. Fakat son birkaç ay içinde Intel, optimize edilen ama alternatifleri de destekleyen platformu finansal hizmetler, havacılık, yarı iletken, telekomünikasyon ve yüksek düzeyde güvenlik ve özel alan bilgisi gerektiren diğer sektörlerdeki şirketler için de ölçeklendirmeye başladı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir