Intel, teknoloji sektörünün önde gelen isimlerinden biri olarak ikinci bir işten çıkarma dalgasını duyurdu. Şirket, zorlu ekonomik koşullarla başa çıkmak ve stratejilerini hızlandırmak amacıyla “işleve özel iş gücü azaltmaları” yapmayı planladığını resmi olarak açıkladı. Bu duyuru, son aylarda neredeyse tüm teknoloji şirketlerinin on binlerce çalışanını işten çıkardığı bir dönemde geldi.

Intel’in açıklamasına göre, şirketteki çalışanların %20’si bu işten çıkarma dalgasından etkilenebilir. Ancak, şirket henüz kesin bir sayı vermemiş olsa da, analistler bu oranın Veri Merkezi ve İstemci gruplarında %20’ye kadar çıkabileceğini tahmin ediyor.

Intel Alder Lake işlemcinin gerçek görüntülerini yayımladı

Bütçe kesintisi

Daha önce Intel’in işten çıkarma olasılığını gündeme getiren Semianalysis’ten Dylan Patel, yaklaşık %10’luk bir bütçe kesintisi olduğunu ve sabit maliyetler göz önüne alındığında işten çıkarmaların %20’ye varabileceğini belirtmişti. Ancak, şu an için iş gücü azalmasının kesin oranı netlik kazanmış değil.

Intel, resmi açıklamasında şirketin zorlu ekonomik ortamda ilerlemesi için stratejilerini hızlandırdığını ve maliyetleri azaltmayı ve verimlilik kazanımlarını belirlemeyi hedeflediğini ifade etti. Ayrıca, uzun vadeli büyümeyi desteklemek amacıyla ABD merkezli üretim operasyonları gibi işin temel alanlarına yatırım yapmaya devam edeceklerini vurguladılar. Şirket, bu zor kararların etkilenen çalışanlara saygılı bir şekilde uygulanacağını ve onurlu bir şekilde ele alınacağını belirtti.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir