Intel’in Evo 4.0 sürümü ile yapacağı yeniliklerde webcam için yeni bir kriter getirilecek. Böylece dizüstü bilgisayarların ön kamerasındaki kaliteler, zorunlu olarak yükseltilecek.

NotebookCheck’te yer alan yeni rapor, Intel tarafından 2022’nin üçüncü çeyreğinde tanıtılması planlanan Raptor Lake serisi işlemciler hakkında yeni bilgiler sundu. Tanıtımlarda Intel’in Evo platformunun 4. Nesli görücüye çıkarılacak. Dizüstü bilgisayarlarda bir dizi yenilik getirecek olan 4. nesilde en çok dikkat çeken yeniliklerden birisi kameralarda olacak. Bu platformu kullanan tüm notebook modellerinin 8 MP kameraları kullanması zorunlu kılınacak. Bu bakımdan Evo onayı almak isteyen tüm bilgisayar üreticilerinin web kamerasında daha iyi lensleri kullanması gerekecek. Özellikle evden çalışma dönemlerinde geçilmesi ile birlikte dünya genelinde bilgisayarlardaki ön kameradaki yetersizlikler daha fazla gündeme gelmiş ve bu nedenle de geliştiriciler eleştirilmişti. Intel hamlesi ile birlikte bu konuda yeni bir dönem başlatılacak.

Valued Camera eXperience için minimum limitler getirilecek

Intel tarafından dizüstü bilgisayarlardaki kameraların performansının belirlenmesi adına geliştirilen Valued Camera eXperience yeni dönemde daha etkin bir şekilde kullanılacak. Kameralarda yapılacak testlerde; doku kaybı, hareket kontrolü, keskinlik, dinamik aralık, kameranın farklı aydınlatma koşullarındaki performansı gibi farklı durumlardaki performansı ölçülecek. Bu testlerde onay alınması için minimum puan limitleri belirlenecek ve buna göre cihazlar Evo onayı alacak. Bu puanlama sisteminin 2022 itibariyle geçerli olmaya başlaması ve VCX kıyaslama puanlarının paylaşılması bekleniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir