Son aylarda Intel’in “Alder Lake” ailesine ait 12. nesil CPU’ları, bileşenlerin olası yapısını gösteren konsept görüntülerin yanı sıra rakiplerine karşı olası performanslarını gösteren bir dizi sızıntı ve söylentiye sahipti. Lansman etkinliği yaklaşırken, bu hafta sonunda hayranlarına Alder Lake’in gerçek görüntülerini gösteren üretici tarafından açıklanan yeni ayrıntıları geldi. Intel’in başkan yardımcısı ve genel müdürü Gregory M. Bryant tarafından resmi Twitter profilinde yayınlandı. Fotoğrafta elinde iki Alder Lake CPU’su tutan bir mühendis olduğunu görüyoruz. Bu görseller işlemcinin üst ve alt kısımlarını kanıtlıyor. Görüntüler, 2020’nin sonlarında ortaya çıkan ve yeni Intel işlemcilerin varsayılan yapısını ortaya çıkaran ilk mühendislik örneklerine benziyor. Bunlar, birkaç hafta önce üretici tarafından geliştirilen işlemelere sahip bileşenin ilk gerçek fotoğrafları.

Screen Shot 2021 10 06 at 23.16.57

11.Nesil Intel T serisi işlemciler yolda

Beklentiler Alder Lake’in 28 Ekim’de Intel tarafından tanıtılan ve kamuoyuna şirketin 12. nesil işlemcilerini tanıtması ve çeşitli sızıntıları doğrulayabilecek veya doğrulamayabilecek resmi bilgileri sunması gereken yenilik etkinliği sırasında duyurulacağı yönünde. Duyuru bu ayın son haftasında gerçekleşse de, kullanılabilirliğin yalnızca son birkaç gün içinde en az üç kez revize edilen bir tarih olan 4 Kasım’dan itibaren başlaması bekleniyor.

Tabi Intel’in Alder Lake işlemci yongasıyla en büyük rakibi AMD ile büyük bir savaş içine gireceği kesin. Ancak AMD’nin de son dönemlerde yeni işlemciler üzerinde çalıştığını hesaba kattığımızda iki şirket arasındaki rekabetin nasıl sonuçlanacağını kestirmek oldukça güç.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir