Dünya teknoloji devlerinden Apple ve Google çatı şirketi olan Alphabet yılın son çeyrek verilerini sundular. Çok büyük kazançlarla sahnedeler denilebilir.

instagramin mavi onay rozetli bir abonelik paketi getirecegi iddia edildinbsp 3

Apple’ın hemen önceki geçmiş çeyrek verisine bakıldığında gelirinin 90 milyon dolar kârının ise 20 milyar dolar olduğu görülmüştü. Açıklanan son çeyrek verisinde ise şirketin gelirinin tamı tamına 117 milyar dolar, kârının ise net 30 milyar dolar olması dikkat çeken kısım. Çeyrek verisi için iddialı olan bu veriler ile şirket her zamanki gibi rakip firmaları geride bırakmayı başardı.

Apple pandeminin ardından ortaya çıkan ekonomik sıkıntılara, ticaret dünyasındaki artan maliyetler gibi diğer olumsuzluklara rağmen iyi bir dönemi geride bıraktı. iPhone’lardan gelirinin en büyük kısmını elde eden Apple’ın en çok gelir elde ettiği ikinci alan da geçen çeyrekteki gibi servisler oldu. Apple servis abone sayısı 935 milyonu aştı ayrıca şirket global anlamda aktif cihaz sayısının 2 milyar olduğunu paylaştı.

Google çatı firması olan Alphabet’in verilerine bakıldığındaysa son çeyrek için gelirinin 76 milyar dolar, karının ise net 18 milyar dolar olduğu görülüyor. Verilerin detaylarına inildiğinde ise gelir dağılımının 8 milyar doları YouTube reklam gelirlerinden, 7 milyar dolarının ise bulut hizmetlerinden olduğu paylaşımlar arasında. Bir önceki çeyrekte 69 milyar dolar gelir ve de net 17 milyar kar açıklayan şirket az bir zaman önce yaklaşık 12 bin çalışan personelin çıkışını yapacağını duyurmuştu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir