2010 yılında Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından kurulan Instagram, Facebook tarafından 2012 yılında 1 milyar dolara satın alınmıştı. İkili, Facebook yönetimi ile yaşadığı sorunlar nedeniyle 2018 yılında şirketten ayrıldılar.

Instagram’ın yaratıcıları Kevin Systrom ve Mike Krieger, şirketten ayrıldıktan 4 yıldan fazla süreden sonra yeni bir uygulama geliştirerek geri dönmüşlerdi. Articaft, yapay zekâ ve makine öğrenme altyapılarını merkeze alarak özelleştirilmiş haber deneyimi sağlıyordu.

 Artifact
Artifact

Artifact Kapanıyor

Haber odaklı sosyal medya üzücü haberi verdi. Artifact uygulamasının kapatılacağını açıklayan Kevin Systrom, bu konuda “Çekirdek bir kullanıcı grubunun sevdiği bir şey inşa ettik ancak son aşamada pazarın yatırım yapmaya devam etmeye değecek kadar büyük olmadığı sonucuna vardık.” dedi. 

Platformun yorum ve paylaşım özelliğini şimdiden kaldırma kararı alan CEO, bu karara iten sebebi bu özellikleri destekleyecek çalışanlarının olmadığını belirterek, bu tür etkileşimli özellikler için yoğun moderasyon ihtiyacı olmasının yükümlülüklerini yerine getiremeyeceğini de ekledi. Mevcut gönderiler şimdilik görünür kalacak ve Artifact, Şubat ayı sonuna kadar “temel haber yeteneğini” kullanmaya devam edecek. Bir süre daha açık kaldıktan sonra erişimi kesilecek uygulamanın kapanacak olması, bazı kullanıcılarını üzmüş durumda.

Kevin Systrom Kimdir?

Kevin Systrom 30 Aralık 1983 doğumlu Amerikalı bilgisayar programcısı ve girişimcidir. Fotoğraf paylaşım sitesi olarak tasarladıkları Instagram’ı Mike Krieger ile birlikte kurdu. Systrom, 2016 yılında Amerika’nın 40 Yaş Altı En Zengin Girişimcileri listesine girdi.

Michel Krieger Kimdir?

Michel Krieger 4 Mart 1986 doğumlu, Kevin Systrom ile birlikte Instagram’ı kuran ve CTO (baş teknoloji sorumlusu) olarak görev yapan Brezilyalı-Amerikalı girişimci ve yazılım mühendisidir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir