Instagram’dan video indirme işleminin nasıl yapıldığı ile ilgili oldukça fazla araştırma yapılıyor. Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram, fotoğraf ve video paylaşımlarında akla ilk gelen uygulamaların başında gelir. Bu sebeple kullanıcılar platformda gördükleri videoları indirmek isteyebilirler. Bu işlemler nasıl yapılır öğrenmek isterseniz yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Instagram video indirme işlemi nasıl yapılır?

Instagram platformunda yer alan videoları indirmek için bazı internet sitelerinden ve araçlardan faydalanılabilir. Bu araçlardan faydalanarak indirmek istenilen Instagram videosunun linki kullanılarak kolaylıkla indirme işlemi gerçekleştirilir. İndirilen videoların dosya türü genellikle mp4 oluyor. Bu da videonun hem bilgisayarlar hem de akıllı telefonlarda kolayca izlenmesini sağlıyor.

Savefrom

Instagram video indirme sitelerinin başında Savefrom gelir. Siteye videonun linkini yapıştıracağınız ve indirme işlemini başlatacağınız bir buton bulunur. Bu kısma videonun linkini yapıştırıp indir butonuna bastığınızda video işlenmeye başlıyor. İşlenmeden sonra da videonun ön görünümüyle beraber MP4 indirme bağlantısı hazır hale gelir. Burada videoya sağ tık yapıp sonra  “Videoyu farklı kaydet” seçeneğine tıklayınca bilgisayarınıza indirme işlemi başlıyor.

‘İnstatakipçi’

Instagram video indir işlemini yapabileceğiniz bir diğer internet sitesi ise instatakipçi’dir. Buradan da dilediğiniz videonun linkini yapıştırarak indirme işlemi yapabilirsiniz. Buradaki önemli detayların başında indirme yapmak istediğiniz hesabın kullanıcı adını yazarak da hesaptaki tüm videoları görmek mümkündür. Bu sitede de link girildiği zaman robot olmadığınıza dair güvenlik kontrolü ile karşılaşacaksınız. bu kontrolün ardından indirme işleminin yapılması için sıraya eklenir. Sıranın gelmesi ile beraber de indir butonu ile karşılaşacaksınız. Buradan indirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ardından da videoya sağ tıklayıp “Videoyu farklı kaydet” sekmesine tıklamak gerekiyor. Bu seçeneği seçince video inmeye başlıyor.

‘Videoindirelim’

Instagram video indir seçeneği için ‘videoindirelim’ tavsiye edilen seçenekler arasındadır. İndirmek istediğiniz videonun linkini belirtilen alana yapıştırmanız gerekiyor. Yapıştırdıktan sonra da İndir butonuna tıklayın ve video işlenmeye başlasın. Bu sitede dosya türü ve video kalitesi gibi detaylar da gösterilir.  Video işlendikten sonra “Videoyu indir” butonuna tıklayınca video indirme işlemi başlıyor.

Instagram video indirme için alternatif siteler

Yukarıda yer alan video indirme sitelerinin yanı sıra farklı alternatif sitelerde bulunuyor. Yukarıda yer alan sitelerde olduğu gibi buradaki sitelerde de indirilmek istenen videonun linkini ilgili kutucuğa yapıştırmak gerekiyor. Linkin girilmesinden sonra “İndir mp4” butonuna tıklamak gerekiyor. Tıkladıktan sonra video için kısa bir işleme süresi bulunuyor. İşlemeden sonra indir butonu aktif hale geliyor. Bu butona tıklandığında video indirilmeye başlıyor. Instagram video indirme işlemi için kullanıcı siteleri arasında allinonedownloader da yer alıyor. İndirmek istediğiniz Instagram videolarının linkini yapıştırdığınızda video hakkında çeşitli detaylar aktarılır. Bu bilgiler doğrultusunda indirme işlemine devam edebilirsiniz. İndirme butonuna tıkladığınızda video yeni bir sekmede açılıyor. Yeni sekmede açılan bu videoya ad sağ tıklayarak “Videoyu farklı kaydet” seçeneğiyle video indirilebiliyor. Bu işlemleri gerçekleştirerek Insatgram videolarını rahatlıkla indirebilirsiniz. 

iOS için Instagram indir

Android için Instagram indir

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir