Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından birisi olarak dikkat çeken Instagram iki yeni özellik ile desteklenecek. Yeniliklerden bir tanesi hikayelere, diğeri ise canlı yayına odaklanacak.

Instagram için güncellemeler ve geliştirmeler sürüyor. Uygulamada bugüne kadar pek çok farklı yeniliğe yer veren Meta, yeni dönemde 2 yeni özelliği daha devreye alacak. Beta versiyonlarda test edilen yeni özellik pek çok yeni araştırma ile birlikte ayrıntılı olarak ortaya çıkarıldı. Yeni özellikler arasında en çok dikkat çeken ise moderatör sistemine geçiş yapılacak olması.

Instagram canlı yayınlara moderatör geliyor

Instagram’da canlı yayınlar oldukça popüler durumda. Canlı yayınların daha etkin bir şekilde gerçekleştirilebilmesi adına artık canlı yayınlarda moderatör eklenebilecek. Moderatörlerin eklenmesi ile birlikte canlı yayınlarda arkada kontroller gerçekleştirecek olan moderatörler, kullanıcılar tarafından yapılan yorumları takip edecek, soruları okuyabilecek, canlı yayına katılma isteklerine cevap verebilecek. Böylece canlı yayının sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi için çeşitli kısıtlamalar ya da kolaylıklar getirebilecek olan moderatörler, özellikle kurumsal olarak yapılacak canlı yayınlarda yayının daha sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebilmesi adına destek sağlayacak.

Moderatörler tarafından kullanılacak yeni seçenekleri sisteme ekleyecek olan Instagram, canlı yayın yapmaya başlayan bir kişinin moderatör eklenmesi için özel bir alana yer verecek. Bu işlemlerin ardından ise moderatör olarak atanan kişiler; yorumların kapatılması, canlı yayındaki isteklerin kapatılması, soruların kapatılması gibi pek çok farklı özel seçeneği kullanabilecek.

Hikayeler artık beğenilecek

Instagram için yapılacak yeniliklerden bir diğeri ise hikayeler odaklı olacak. Geçtiğimiz Ağustos ayı itibariyle test edilmeye başlanan yeni özellik, geçtiğimiz ay itibariyle Beta sürümlere getirilerek test edilmeye başlanmıştı. Yeni özellik ile birlikte görüntülenen hikayeler için beğenme butonu görülmeye başlayacak. Kullanıcılar içerikleri geçmek yerine beğenebilecek ve böylece içerik oluşturucuların daha iyi içerikler paylaşması için özel verinin ortaya çıkmasını sağlayacak.

insta

İki yeni özellik üzerine yoğunlaşmış olan Instagram, son düzenlemelerin ardından yenilikleri ana sürümü ekleyerek tüm kullanıcılara sunacak. İki yeni özellik de kullanıcıların daha iyi bir Instagram deneyimi elde edebilmesi adına önemli bir destek sağlayacak.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir