Sosyal medya platformları arasında şüphesiz en çok kullanılanlarda Facebook’tan sonra gelen Instagram’ın yakın zaman önce atmış olduğu adımlar ile kullanıcılarına yeni özellikler sunmaya başladığı gündeme gelen bir konudur. Özellikle masaüstü sürümü için direkt mesaj özelliğinin kullanıma açılması kullanıcılar tarafından oldukça olumlu karşılanan bir özellikti. Şimdi ise Instagram, kullanıcıların karşısına yeni bir adımla beraber çıkıyor. Şöyle ki platform anıtlaştırılmış hesaplar için yeni düzenlemeler getiriyor. 

Anılaştırılmış hesaplar için şirket harekete geçti

İsabetli sızıntılar ile beraber daha çok Instagram’ın test ettiği özellikleri ortaya çıkarmasıyla adından söz ettiren tersine mühendis Jane Manchung Wong, uygulama için yeni bir “Instagram anıtlaştırılmış hesaplar’” hamlesi yapılacağını paylaştı.Konuyla ilgili olarak belirtmek gerekirse bilindiği üzere normalde Facebook üzerinde bir süredir kullanımda olan ve hayatını kaybeden kişilerin sosyal medya hesaplarının anı hesabına dönüştürülmesi Instagram’da biraz daha farklı bir işleyişe sahiptir. 

16 1587510265

Eğer bir yakınınız ya da sevdiğiniz bir kişi vefat ettiyse Instagram hesabını anı hesabına çevirebiliyorsunuz. Instagram platformunda bulunan bir formu doldurduğunuz taktirde anı hesabına dönüştürülen hesaplara hiç bir şekilde giriş yapılmıyor ve bu hesaplar normal hesaplar gibi görünüyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda fotoğraflar ve videolar da dahil olmak üzere vefat eden kişi tarafından paylaşılmış olan gönderiler Instagram üzerinde kalıyordu. Anıtlaştırılmış olan hesaplar aynı zamanda insanların keşfet kısmı gibi herekse açık olarak da görünmüyor. 

Wong tarafından bulunan özelliğe göreyse kendi hesabı üzerinde denediği bu yeni adım kişinin hesabının altında “anıtlaştırılmış hesap” ibaresinin yer almasına neden oluyordu. Yani normal şartlarda diğer hesaplardan farklı görünmeyen bu hesaplar bu yeni hamle ile beraber diğer hesaplardan ayrılarak, anıtlaştırılmış hesap ibaresi kazanmış olacak. Instagram hakkındaki bu özellik Corona virüs nedeniyle hayatını kaybeden insanların fazla sayıda olduğu şu dönemlerde kullanıma sunulacak olmasıyla pek de mükemmel bir zamanlama olmadığını gösteriyor olsa da ilerleyen zaman içerisinde Instagram’ın yeni alacağı bu kararı görmek mümkün olacak. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir