Facebook bazı özellikleri Instagram cephesinden kendisine dahil ederken, bazı özellikleri ise Instagram’a uygulamaya devam ediyor. Şimdi ise Instagram’ın mesaj sistemi geliştirilmeye başlanıyor. Dünyanın en popüler sosyal medya mecralarından birisi olan Instagram’ın mesajlaşma kısmı biraz daha renklenmeye hazırlanıyor. Bu noktada Messenger’ın sevilen özelliklerinden birisinin Instagram için test edildiğini söyleyebiliriz. Messenger uygulamasında bildiğiniz üzere sohbet rengini değiştirerek sohbeti kişiselleştirebiliyordunuz. Farklı renk seçenekleri ile daha güzel gözüken Messenger’ın bu özelliğini artık Instagram DM tarafında kullanmak mümkün olacak.

Instagram DM Alanı Renkleniyor

Instagram is working on gradient Direct Thread themes pic.twitter.com/hQVUjwewrK — Jane Manchun Wong (@wongmjane) 4 Aralık 2019

Birçok yenilik ve özelliği tersine mühendislik ile ortaya çıkaran Jane Manchun Wong tarafından paylaşıldı. Grandyan tema üzerinde ilerleyen sohbet rengini belirleyebileceksiniz. Ancak bu yeniliğin kullanıcılara ne zaman geleceği de belli olmuş değil. Çalışma yönünden ise Messenger ile aynı olması bekleniyor. Yüksek bir ihtimalle ekranın sağ üst bölümünde yer alan kişi için özel sohbet ayarlarından sohbet için bir renk tanımlaması yapabileceksiniz. Instagram’a çok sonra gelmesi beklenen bu sohbet yeniliği ile beraber genel olarak uygulamanın Facebook ekosisteminin yeteneklerine benzemeye başladığını söyleyebiliriz.

Facebook’un ayrıca WhatsApp ve Instagram gibi uygulamalarda da kendi imzasını kullanmaya başlaması sonrasında ekosistemde bir dönüşüm olduğu gözüküyor. Şuan için sadece Beta sürecinde olan ancak ilerleyen dönemlerde gelmesi beklenen bu özelliğin ne zaman sunulacağı ise henüz belli olmuş değil. Bakalım mesaj bölümü renklendirme kısmı ne derece beğenilecek göreceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir