Popüler sosyal medya uygulaması olan Instagram’a yeni özellikler gelmeye devam ediyor. Bildiğiniz üzere Instagram’a DM üzerinden görüntülü görüşme desteği gelmişti. Bu görüntülü görüşme özelliği sadece iki kişi arasında değil ayrıca dört kişi ile video konferans görüşmeleri yapılabilmektedir. Bizde sizlere bu içeriğimizde Instagram’da grup video görüşmesi nasıl yapılır bunun detaylarına bakacağız. Öncelikle Instagram’da görüntülü görüşme özelliğine sahip olmanız için uygulamayı son sürüme güncellemeniz gerekiyor. Google Play Store veya App Store uygulama mağazasına giderek güncellemeleri kontrol edebilirsiniz.

Instagram’da Grup Video Görüşmesi Yapmak

1 1558773158

Uygulama son sürüme güncel ise, uygulamaya girerek ana ekran üzerinde sağ üst köşeden Direkt Mesaj bölümüne erişin. Videolu görüşme için bir grup mesajlaşması oluşturun. Burada sağ üst bölümde yer alan + butonu ile grup oluşturmak istediğiniz kişileri seçerek grubunuzu oluşturun. Grubu oluşturduktan sonra söz konusu bu grup sohbetine girin. Daha sonra sohbetin sağ üst bölümünde yer alan video görüşme simgesine basarak videolu görüşme aramasını başlatın. Gruptaki diğer kullanıcılar da aramayı kabul ettiği zaman videolu görüşme başlayacaktır.

Instagram görüntülü görüşmelerinde, görüntü esnasında sesinizi kapatabilirsiniz veya istediğiniz zaman konuşmadan çıkabilirsiniz. Gruba yeni kişi ekleme veya çıkartma işlemlerini de sağlayabilirsiniz. Videolu görüşmelerde kullanıcı sayısının en fazla dört kişiden olduğunu belirtelim. Videolu görüşme kalitesi internet bağlantınıza göre belirlenecektir. Görüntülü görüşme esnasında arka planda internet yiyen bir uygulama olmamasına dikkat etmenizi öneririz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir