Instagram’da seçim döneminde politik gönderiler varsayılan ayarda kapalı olarak geliyor. Peki Instagram’da politik paylaşımlar nasıl açılır?

Türkiye’de kısa bir süre içerisinde önemli bir seçim süreci yaşanacak. Teknoloji devleri ise bu süreçlere özel farklı ayarlar yapabiliyor. Bunlardan birisi de Instagram’da yaşandı. Instagram’da manipülasyonlara engel olabilmek adına siyasi gönderileri varsayılan ayarlarda otomatik olarak kapatıyor. Bu nedenle kullanıcılar Instagram kullanımı sırasında olabildiğince az siyasi içerikle karşılaşıyor. bu durumu değiştirmek isteyenlerin ise bu engelleyici özelliği kapatması gerekiyor. Bugüne kadar seçimlerle ilgili çok azla şaibe yaşayan Meta, bu durumu daha fazla yaşamamak adına temkinli adım atıyor.

Instagram’da Engellenen Siyasi Paylaşımlar Nasıl Görülür?

Eğer Instagram’da bu ayarı kapatmak istiyorsanız aşağıdaki adımları takip etmelisiniz.

  • Instagram’ı açın.
  • Profilinizi açın.
  • Profil ekranında yer alan üç çizgi sembolüne dokunarak ayarlardan içerik tercihleri seçeneğini seçin.

İçerik tercihlerinde güncelleme alan kullanıcılar için siyasal içerikler bölümünde sınırlama getirildiği görülecektir.

Instagram'da Kapatılan Politik Gönderiler Nasıl Açılır?
Instagram’da Kapatılan Politik Gönderiler Nasıl Açılır?

Bu engellemeyi kaldırmanızla birlikte Instagram’daki engellenen daha fazla siyasi içeriği görmeye başlayabilirsiniz. Instagram’daki bu engellemelerde filtrelerin neye göre işlem yaptığı, hangi içerikleri nasıl sınırladığı bilinmiyor. Ancak bu işlemlerin yapılmasının ardından Instagram’da siyasi içeriklere erişim mümkün hale geliyor. Eğer telefonunuza bu ayarlara ulaşamıyorsanız uygulama için güncelleme kontrolü yapmalısınız. Tüm kullanıcılarda etkin olmadığı belirtilen özellik, kademeli bir şekilde yayılıyor. Bu nedenle özellik yoksa ve güncelleme de bulunmuyorsa biraz daha beklemeniz gerekiyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir