Instagram’da videolar üzerinden radikal bir değişiklik yapıldı. Açıklamalara göre IGTV ve akıştaki videolar, Instagram’ın video formatı altında bir araya getirildi.

Instagram video geldi!

Instagram video olarak tanımlanan yeni özellik, uygulamadaki videoların daha kolay bir şekilde bulunmasını ve takip edilmesini sağlayacak. IGTV ve akıştaki videoları bir araya getiren yeni bölüm, akışa ek olarak kullanıcıların profil alanlarında da yer almaya başlayacak.

Yenilik ile birlikte yeni araçlar da geliyor

Instagram tarafından yapılan açıklamaya göre yeni özelliklerle birlikte uygulamaya yeni video araçları da eklenecek. Yeni araçlar arasında kırpma, filtre ekleme, etiketleme gibi farklı özellikler kullanılabilecek. Akışta kullanıcıların karşısına çıkacak videolarda ön izleme 60 saniye ile sınırlanacak. 60 saniyeden daha fazla izlenmek istenmesi halinde ise video sayfasına yönlendirme yapılacak. Reklam videolarında ise ön izleme süresi 60 saniye yerine 15 saniye olacak.

instagram

Instagram Video yeni araçları ve özellikleriyle birlikte Instagram’daki video etkinliklerini artırabilecek. İşletmeler ve kurumsal kullanıcıların video paylaşımlarında daha fazla veriye ulaşma imkanı sunan Instagram, tüm videolar için tüm istatistikleri detaylı olarak paylaşacak. Böylece gönderi ve video istatistiklerini tek bir sayfada ve ölçüde birleştirecek olan Instagram, uygulamada videolar üzerinden yepyeni bir dönemin başlamasını sağlayacak.

IGTV’de kullanılan reklamlar için de değişiklik yapan Instagram, akış içi video reklamlarını da devreye alıyor. Reklam vermek isteyen işletmeler, 60 saniyeye kadar uzunluğu olan videoları tercih edebilecek. Bu bakımdan uzun formatlı videolarla reklam çalışmalarını destekleyecek olan Instagram, etkileşimi ve satışları da arttıracak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir