Instagram platformunun, yukarı kaydır özelliğinin yerine getirilen bağlantı çıkartması herkes için aktif hale getiriliyor. 

Instagram’ın popüler yukarı kaydır işlevi gören özelliği kısa bir süre önce kaldırılmıştı. İçerik oluşturucuların hikayelerinde paylaşmış oldukları linklere yukarı kaydırarak erişim sağlanabiliyordu. Instagram, bu özelliği kaldıracağını ancak bunun yerine farklı bir bağlantı çıkartması ekleyeceğini belirtmişti. Ancak bağlantı çıkartması sadece belirli takipçi sayısına ulaşmış olan hesaplar ya da içerik oluşturucular için kullanıcıların beğenisine sunulmuştu. 

Instagram’ın bağlantı çıkartması tüm kullanıcılar için aktif olacak

Facebook’a ait olan Instagram popüler bir sosyal medya platformu ve sunduğu güncellemeler ile beraber kullanıcıların dikkatini çekmeye çalışıyor. Özellikle de içerik oluşturucular için yapılan yenilikler daha çok tercih ediliyor. Instagram, Haziran ayı içerisinde bağlantı çıkarmasını test etmeye başladı ve pek çok içerik oluşturucu bu bağlantı çıkarmasını da beğenerek kullandı. Instagram’ın düşüncelerine göre, bağlantı çıkartmaları, ürünlerini göstermek isteyen işletmelerden dış kaynaklara bağlanan aktivistlere kadar herkes için son derece faydalı olacak.

7 15

Şirket, takipçileri ile etkileşim içerisinde olmak için bu bağlantı çıkartmalarından faydalanabileceklerini duyurdu. Aynı zamanda şirket, sürekli olarak yanlış bilgi veya nefret söylemi içeren sitelere bağlantı çıkartması yerleştiren kullanıcıların hesaplarına da erişimi kaybedebileceğini dile getirdi. Instagram, Haziran ayı içerisinde bu özelliği test etmeye başladığında sadece Hikayeler için olacağını dile getirdi. Yani herhangi bir gönderiye ya da Reels için geri gerilmeyecek. Bu anlamda ise Instagram’ın planlarında değişiklik olabilir.

Instagram’da bağlantı çıkartması nasıl yapılır? 

  1. Hikayenize içerik yükledikten sonra üste gezinme kısmından çıkartma aracına gidin.
  2. Bağlantı etiketini göreceksiniz, ona dokunun.
  3. Daha önce kopyaladığınız veya girmek istediğiniz URL’yi yazın.
  4. Daha sonra hikayenizdeki istediğiniz bir konuma ekleyin.

Instagram platformunda yer alan bağlantı çıkarması pek çok içerik üreticisi tarafından da yararlı olarak değerlendiriliyor. Sık sık çeşitli bağlantılar paylaşan hesaplar için son derece kullanışlı bir özellik olacak. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir