Bilindiği üzere Instagram, dünyanın en popüler içerik paylaşım platformudur. Hatta öyle ki Instagram artık hayatımızın vazgeçilmez alanlarından biridir. Hal böyle olunca da söz konusu sosyal medya platformu, her geçen gün farklı şekillerde gelişim gösteriyor. Bugüne kadar birçok yenilik ile karşı karşıya kalan Instagram, geçtiğimi yılın son günlerine doğru, Hikayelere özel bir özelliğe kavuşmuştu. Bu özellik sayesinde farklı kişilerin sizi etiketleyerek paylaştıkları fotoğrafları kendi hikaye sayfanızda paylaşabiliyorsunuz. Bu sayede hikaye atmak için özel olarak fotoğraf çekmenize düzenlemenize gerek yoktur. Sizde arkadaşınızın paylaşmış olduğu hikayeyi kolaylıkla sayfanızda paylaşabilirsiniz. 

Söz konusu bu özelliği nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız yazımızı kendinize referans alabilirsiniz. Kendinizin de bulunduğu bir hikaye fotoğrafını kendi hikayenizde yeniden paylaşmak istiyor fakat bunu nasıl yapacağını bir türlü anlamıyorsanız yazımızdan faydalanabilirsiniz. Kullanıcılar genellikle bunu öğrenmek yerine mevcut hikayenin ekran fotoğrafını alarak kendi hikayelerinde paylaşıyor. Ekran görüntüsü almak ile uğraşmak yerine direk hikayeyi kendi profilinizde paylaşabilirsiniz. Yazımızın devamında kendi etiketlendiğiniz hikayeyi tine kendi hesabınızda nasıl paylaşırsınız sorusuna yanıt bulacaksınız. 

Burada en önemli kıstas, başkasının hikayesini kendi profilinizde paylaşmak için paylaşılan söz konusu hikayede etiketlenmiş olmanız gerekiyor. Hikayeyi atan kişi eğer sizi etiketlemediyse maalesef hikayeyi kendi hesabınızda paylaşamazsınız. Farklı bir kişi sizi kendi hikayesinde etiketlediği taktirde, kişinin hikayesinde etiketlendiğinize dair size otomatik olarak bilgilendirme mesajı gönderilir. Gönderilen bu bilgilendirme mesajında ise hikayeyi kendi hikayenizde paylaşmanız için özel bir bağlantı gönderilir. Bu bağlantıya tıklayarak hikayeyi kendi hikayenizde paylaşabiliyorsunuz. 

Instagram’da hikaye nasıl oluşturulur?

Instagram kamerası ile çekmiş olduğunuz fotoğrafı paylaşmadan hemen önce sağ üst köşede yer alan “Aa” butonuna tıklayın ve etiketlemek istediğiniz kişi varsa onu “@kişi ismi” şeklinde bir etiket atacaksınız. Kişiyi etiketleme esnasında ilk harfi yazdığınızda bile hemen alt kısımda kişi önerileri ile karşı karşıya geleceksiniz. Buradan etiketlemek istediğiniz kişiyi seçeceksiniz. Alt kısımda çıkan isim önerilerinin altında da hikayelerin yeniden paylaşılıp paylaşılmayacağını seçmeniz için kullanabileceğiniz bir buton olacak. Hikayeyi hesabınızda yayımladığınızda etiketlediğiniz kişiden etiketlediğinize dair bir bildirim mesajı gönderilecektir. Etiketlenen kişi eğer bu hikayeyi kendi hikayesinde paylaşmak isterse paylaşmaya tıklar ve kendi hikayesinde de yeniden paylaşır. 

Instagram’ın neler yaptığını tam anlamıyla öğrendiğiniz taktirde çok daha kolay ve fonksiyonel bir kullanım elde edebilirsiniz. Siz Instagramsız yapamam diyenlerdenseniz Instagram üzerinden neler yapacaklarınızı daha iyi bir şekilde öğrenerek çok daha kullanışlı seçenekler elde edebilirsiniz. Arkadaşlarınızın sizi etiketleyerek paylaşmış oldukları hikayeleri kendi sayfanızda paylaşmak tek bir tık ile halledebileceğiniz bir durumdur. Sadece bir adım ile fotoğraf çekmeden fakat içinde olduğunuz bir fotoğrafı anında kendi hikayeniz üzerinden paylaşabilirsiniz. Hesabınızı kendi tercihleriniz doğrultusunda geliştirmek için sizde akıllı cihazınızı çok daha kullanışlı hale getirebilirsiniz. Dünyanın en popüler sosyal medyası Instagram, her geçen gün daha da farklı alanlarda kullanılmak üzere gelişim gösteriyor, bu sayede de çok daha zevkli bir kullanım elde edebilirsiniz. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir